2020-07-09 15:28

Traian Băsescu, despre votul în cazul Şova: Tăriceanu a desconsiderat justiţia, s-a transformat el personal în judecator

 |  12:13
Traian Băsescu, despre votul în cazul Şova: Tăriceanu a desconsiderat justiţia, s-a transformat el personal în judecator

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, la B1 TV, referitor la votul din Senat în cazul lui Dan Șova, că majoritatea senatorilor au s-au pronunțat ”pentru” încuviințarea cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă. Fostul preşedinte susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu „a încălcat Constituția, a desconsiderat justiția și s-a transformat el personal în judecător”.

”În spațiul public, în principal este acuzat Senatul, iar majoritatea senatorilor au încuviințat solicitarea DNA în ceea ce privește cazul senatorului Șova. Cel care a gestionat acest vot în mod abuziv a fost președinte Senatului, care a profitat de un articol din statutul deputaților și senatorilor care vorbește despre ridicarea imunității și permiterea arestării cu majoritatea senatorilor, deci cu majoritate calificată. A profitat de acest lucru fără a ține cont de Constituție. Acel articol este necontituțional”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că Tăriceanu „a desconsiderat justiția și s-a transformat el personal în judecător”.

”Votul majoritar a fost în favoarea solicitării DNA. Ce a făcut Tăriceanu: a utilizat tertipuri prin care a încălcat Constituția, votul senatorilor, a desconsiderat justiția și s-a transformat el pensonal în judecător. Este o responsabiliate directă și personală a președintelui Senatului. Nu o spun pentru a-l pune într-o situație dificilă. Asta este realitatea, nu Senatul a blocat, ci președintele Senatului”, a susţinut Traian Băsescu.

”Și în fața judecătorilor dacă ar fi mers, pentru că este clar - DNA se va duce cu o propunere de arestare, judecătorul putea să decida dacă judecă după Constituție sau după o lege organică, dar nu avea dreptul să o facă Călin Popescu Tăriceanu”, a completat fostul preşedinte Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz