2020-02-28 18:06

Traian Băsescu, după ameninţările lui Vladimir Putin: Klaus Iohannis trebuia să-i dea o replică ca de la preşedinte la preşedinte

 |  07:21
Traian Băsescu, după ameninţările lui Vladimir Putin: Klaus Iohannis trebuia să-i dea o replică ca de la preşedinte la preşedinte

Traian Băsescu a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că șeful statului, Klaus Iohannis, trebuia să dea o replică la afirmațiile lui Vladimir Putin ca "de la președinte la președinte".

Reacţia lui Traian Băsescu vine după ce preşedintele Federației Ruse a amenințat direct România, dar printr-o "minciună".

"Să explicăm puțin care a fost declarația lui Vladimir Putin și în ce context. Vladimir Putin, vineri, se afla la Atena împreună cu premierul Greciei și, într-o declarație de presă, amenință România în mod direct, cu perspectivă și pentru Polonia, pentru că am instalat pe teritoriul țării noastre elementele scutului antirachetă. Iar Polonia, pentru viitor, pentru că la ei abia a început construcția. Sigur că ar fi fost necesară o reacție imediată, având în vedere că, de data asta, nu mai vorbea vreun trepăduș, ci însuși președintele Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Era necesară o reacție de la președinte la președinte", a declarat Traian Băsescu.

Acesta a mai spus că o astfel de poziție din partea lui Klaus Iohannis era necesară pentru că "în lipsa unei reacții, mesajul lui Putin s-a dus direct către populația noastră".

"Mesajul lui Putin a fost unul de amenințare, că România și populația din România a intrat în raza de acțiune a armatei Federației Ruse, atenție, nu a spus a rachetelor. Deci, și-a ponderat puțin declarația, dar trimiterea era clară. Aici este marea minciună a lui Vladimir Putin și pe mine m-a dezamăgit. M-a dezamăgit Putin. De ce ? Pentru că mințea. Ce se întâmplă ...în momentul în care România a intrat în NATO, ea a devenit țintă a sistemului militar al Federației Ruse. (...) Ceea ce am făcut noi acceptând instalarea pe teritoriul României a elementelor de scut antirachetă a fost să ne apărăm de aceste amenințări care au devenit reale din momentul în care noi am intrat în NATO. Având în vedere că Iohannis sigur știe lucrul acesta — sau ar trebui să-l știe — trebuia o reacție de la președintele României. O reacție extrem de dură, în care să arate românilor în primul rând că, de fapt, Putin minte. Că România era amenințată dinainte de a avea pe teritoriu scutul. Și să-i replice lui Putin la agresivitate. Este nepermis ca atunci când un șef de stat amenință un stat ca România șeful statului român să nu reacționeze", a completat Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-30Parerea ta...

ANONIM
30 Mai 2016

E USOR A SCRIE VERSURI....TATAIE.....MAI BINE MERGI LA NEPOATE SI NU MAI DA SFATURI altora ....CAND ERAI MARE FACEAI DOAR CE ZICE D-NA MERKEL....ACUM DAI SFATURI....MARE PACAT ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine