2020-02-18 22:07

Traian Băsescu: E cod roșu de încredere. Avem nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete

 |  07:10
Traian Băsescu: E cod roșu de încredere. Avem nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete

Traian Băsescu a precizat luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România are nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete.

"Ce penibilitate despre ofițerii acoperiți. Unii spun Valentin Zgonea, alții spun Georgian Pop, alții spun Isar, unii spun A. Săftoiu, alții spun Mihai Tudose, alții spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitați-vă la ei. Toți sunt niște neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenți de influență sau trompete pentru a-și satisface mici nevoi în spațiul public, dar pe care niciodată nu i-au considerat demni să devină ofițeri acoperiți ai unui serviciu de informații românesc. Și, dacă vine vorba despre agenți de influență și nu de ofițeri acoperiți, părerea mea este că presa este plină de astfel de agenți de influență, care cred că sunt protejați dacă 'servesc cauza' susținând ideea că Patria poate fi salvată doar de generali și procurori și făcând praf de-a valma oamenii politici", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele PMP este de părere că Guvernul condus de Dacian Cioloș, "generat de generali și procurori", este "un monument al neputinței și incompetenței".

"Personal, știu doar doi oameni dintre politicieni cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofițeri acoperiți, dar niciodată nu voi putea să dovedesc acest lucru: unul se numește Victor Ponta la SIE și altul se numește Sebastian Ghiță la SRI. Cu siguranță, ei nu mai au această calitate după ce au intrat în Parlament. În plus, ăștia doi nu vor să preia partide în numele serviciilor secrete. În rest, doar agenți de influență voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-și netezesc cariera. Speranță deșartă", a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că dincolo de "bălăcăreala politică", serviciile secrete sunt cele care au o problemă.

"Din toată această poveste, dincolo de bălăcăreala politică, cei care au o problemă sunt serviciile secrete. De ce s-a ajuns ca, în mediul politic, în mediul economic, în justiție, în societate, cei mai mulți oameni să-și pună problema influenței decisive a serviciilor? Este cod roșu de încredere. Ne trebuie o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete ca singur remediu pentru recâștigarea încrederii", a subliniat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine