2020-07-08 18:13

Traian Băsescu: Există aliaţi care doresc să vadă România slabă, "ca să le mănânci din palmă"

 |  08:21
Traian Băsescu: Există aliaţi care doresc să vadă România slabă, "ca să le mănânci din palmă"

Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că pot fi și aliați care doresc să vadă România slabă „ca să le mănânci din palmă, să te folosească”. Fostul preşedinte este de părere că atitudinea unor ambasadori, inclusiv cea a ambasadorului american, ar trebui taxată.

”M-a surprins intervenția ambasadorului SUA. Numai nu a spus să rămânem în Piață. Asta au făcut cu Egiptul. A plecat Mubarak și au venit Frații musulmani. E greu de înțeles. Pot fi și politici în care aliații vor să te vadă slab, ca să le mănânci din palmă, să te folosească. În timpul meu, nu au îndrăznit să facă astfel de politici. Marea problemă e cu acești demagogi care ne spun <<luați refugiați sau vă tăiem fondurile de coeziune!>>. Acești demagoci ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialiști în orice alt domeniu. România trebuie să înceapă să se apere. Eu am spus asta de câteva ori în Consiliul European”, a afirmat Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că ambasadorul american ar fi trebuit să fie chemat la Ministerul de Externe şi atenţionat în urma afirmaţiilor pe care le-a făcut.

„Ambasadorii ieșeau să consolidieze mesajele mele nu să aibe inițiativă și poate pe urmă să iasă președintele să spună ce a zis ambasadorul. Acum a rămas spațiul gol. Dacă nu joacă politicieni, joacă ambasadorii. Nu vreau să fiu jignitor, dar să spun: obrăznicia, acțiunea unor ambasadori a unor state de multe ori în ultimele luni e fără mandat de mesaj. Ambasadorul spune <<stați în stradă să destabilizăm și România că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina>>. Ar fi trebuit (ca ambasadorul american n.r.) să fie chemat la Ministerul de Externe și atenționat”, a afirmat Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-09

In legatura cu acest articol...

Traian Băsescu: Klaus Iohannis şi-a respectat promisiunea dar gestul lui nu detensionează nimic

Traian Băsescu: Soluţia unui guvern de tehnocraţi e pentru ţări bananiere
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz