2020-07-05 20:00

Traian Băsescu: INS a avut o gândire "de gâgă". România este în recesiune

 |  09:14
Traian Băsescu: INS a avut o gândire "de gâgă". România este în recesiune

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că INS a raportat incomplet datele economice în România şi le-a completat la Eurostat, ceea ce reprezintă o gândire de „gâgă”. Şeful statului a ţinut să precizeze că ţara noastră este în recesiune.

"INS a dat datele corect, dar nu complet (...). Le-a dat completat la Eurostat şi le-a dat incomplet pe piaţa românească. E foarte greu să vezi unde e neglijenţa, unde e comanda politică. Dar este evident că Victor Ponta nu avea nevoie să audă cuvântul recesiune în campanie. Probabil că ceva s-a întâmplat acolo şi din voluntarism INS-ul a spus «hai să nu dăm şi la intern ce am dat la Eurostat». Pe de altă parte, unde e în contradicţie această presupunere cu ce s-a întâmplat. Eu de fiecare dată când este zi de comunicare a INS mă uit şi pe Eurostat pentru că apar aproape simultan. Deci, a fost o gândire de gâgă să presuspui că dai la Eurostat corect, dar nu dai corect la intern", a precizat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a afirmat că INS trebuia în primul rând să atragă atenţia asupra recesiunii. Preşedintele a mai spus că nu este vorba de o "recesiune tehnică, e recesiune punct".

"Eu aş reveni imediat şi aş anula taxa pe stâlp, pentru că a doua tranşă trebuie plătită undeva prin septembrie şi aş scoate acciza suplimentară la carburanţi şi sunt convins că economia ar începe să ticăie din nou", a explicat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte reducerea CAS cu 5%, preşedintele a spus că atât PSD, cât şi PNL – PDL, ar minţi atunci când afirmă că măsura ar genera noi locuri de muncă, deoarece operatorii economici nu vor face investiţii.

"Ce se va întâmplat cu banii din CAS? Nimeni nu va face investiţii. Cel mai mare număr de salariaţi îl au multinaţionalele. Vor fi repatriaţi (banii n.r.) aşa cum au mai fost repatriate şi alte 6 miliarde de euro de pe piaţa românească în acest an. Deci îi vor trimite la companiile mamă, pentru că România a devenit impredictibilă din punct de vedere a taxelor şi nimeni nu va mai face investiţii până când nu se clarifică", a precizat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că în cazul în care va fi forţat să promulge legea pentru reducerea CAS, măsura "cu siguranţă" va fi anulată de la 1 ianuarie 2015 sau vor fi introduse "taxe majore" pe care le va suporta populaţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz