2020-06-07 00:34

Traian Băsescu: Justiția a început să plătească spectacolele făcute de DNA

 |  22:43
Traian Băsescu: Justiția a început să plătească spectacolele făcute de DNA

Traian Băsescu a declarat joi seara, în acdrul unei emisiuni la B1 TV, că justiția a început să plătească 'spectacolele făcute de DNA anul trecut'. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că scăderea încrederii românilor în sistemul judiciar reprezintă "un semnal de alarmă major".

"Eu cred că justiția a început să plătească spectacolele făcute de DNA anul trecut. Ușor, ușor, și eu m-am dedicat în ultima vreme acestui efort, românii încep să înțeleagă ce înseamnă o justiție corectă care respectă drepturile fundamentale ale omului. Nu poți să faci o justiție credibilă când, dacă nu iese sentința definitivă în favoarea președintei Înaltei Curți, tu, DNA, faci un recurs în interesul legii și o amărâtă, un cetățean obișnuit, un cetățean de rând este pur și simplu executat, așa cum a vrut șefa justiției din România, adică președinta ÎCCJ, doamna Stanciu", a afirmat Traian Băsescu, întrebat cum vede rezultatele publicate recent de Eurostat, care arată că încrederea românilor în justiție a scăzut.

Președintele PMP a mai spus că procurorii 'își permit să judece oamenii înainte de a-i judeca un judecător'.

"Mă refer la spectacolele odioase, care nu au nimic comun cu democrația, din fața DNA, cu oameni plimbați cu cătușe înainte să-i vadă un judecător, cu oameni care au fost pur și simplu distruși înainte ca judecătorul să se pronunțe pe arestări preventive, pentru că procurorii de la DNA au distribuit selectiv documente din dosare. Nu se poate așa ceva", a completat Traian Băsescu.

Referitor la faptul că și în timpul mandatului său de președinte au fost făcute arestări "spectaculoase", Traian Băsescu a spus că în acea perioadă "nu a fost o practică a spectacolului".

"Modul de a se face justiție începând cu 2015 a dus la scăderea încrederii. (...) Îmi aduc aminte, în 2015, când spuneam: 'Oameni buni, nu e corect să faceți acest spectacol în fața DNA-ului, nu e corect să scoateți documente selectiv să le dați la presă, nu e corect să fie condamnat omul în studiouri de televiziune sau pe stradă'. Era o furtună împotriva pozițiilor mele. Mă uit că în ultima vreme oamenii au început să înțeleagă ce e justiția. (...) Deci, 2015 și prima parte a lui 2016 vor rămâne ani negri pentru DNA. Din păcate, se răsfrâng ca impresie și asupra întregii justiții, în condițiile în care procurorii nu fac justiție, justiția o fac judecătorii, scrie clar în Constituție (...) Scăderea cu 13 % este un semnal de alarmă, un semnal major", a precizat Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-18Parerea ta...

RADIAN
18 Aug 2016

Iar apare infractorul asta de băsescu aflat încă in libertate si bate câmpii.b1 tv sluga mafiei basiste este toarnă mafiei.au facut atata râu țării prin promovarea acestor mafioți basiste.carstoiu un ordinar plătit de infractoarea udrea din hoții.de fapt toate tv sunt plătite de mafie .noroc ca românii nu se mai uita la aceste animale .
CROCODILUL FLAMAND
18 Aug 2016

SISTEMUL TICALOSIT CARE A JEFUIT ROMANIA ARE SIMBOLUL UN CAP DE PORC QIOR CU MARUL(MINGEACUL UDREI)IN GURA PE O TAVA
DABONE
18 Aug 2016

Base sa te bata Dzeu ptr cat rau ai facut acestei tari si familiilor noastre. .Iar cine te-a votat sa le stea in gat mancarea si sa aiba cosmaruri cu tine si udrea pe magar.Oarba dupa tine.
KYSS MIN KOUR
19 Aug 2016

ÎN ROMÎRLANIA, CEEA CE ATÎT ”DĂ” BOMBASTIC SE CHEAMĂ ”JUSTIȚIE”, ESTE, ÎN REALITATE, MAMA CRIMEI! DISTRUGEREA SISTEMATICĂ A ȚĂRII, SUPUNEREA POPORULUI LA GENOCID PRIN ÎNFOMETARE ȘI MIZERIE GENERALĂ, SÎNT ”PRODUSUL” SCÎRNAV AL ÎNCRĂCIRII DINTRE ACEASTĂ GAȘCĂ CU SECĂTURILE ”DÎN” MÎRLAMENT, BAȘCA LICHELELE ”DÎN” AȘA ZISELE PARTIDE POLITICE -GĂȘTI ȘI ASTEA ÎNȚESATE CU GUNOAIE GENETICE, CIORDARI, BORFAȘI, KRETYNI, DELATORI, ȘMENARI, SCURSURI, MĂ ROG, TOATĂ ”LUMEA BUNĂ” A ROMÎRLANIEI...
DABONE
19 Aug 2016

N-AM INTELES NIMIC DAR SUNT DE ACORD CU TINE MAI DRAGA KISS MIN KOUR.
ANONIM
19 Aug 2016

Considerati ca eventualele despagubiri, hotarate in instante pentru diversi solicitanti, ca urmare a aplicarii incorect a legii sau alte forme de despagubiri, care nu isi gasesc finantarea prin recuperarea prejudiciilor de la cei vinovati de producerea lor, ar putea fi finantate din sumele recuoerate de catre ANABI ? Considerati ca si "drepturile litigioase" pentru care instantele acorda castig de cauza solicitantilor, probabil pe buna dreptate, ar putea avea ca sursa de despagubire sumele recuperate prin ANABI ?
VOICULESCU V
07 Sep 2016

UITATI VA LA SECATURA ASTA DIN POZA DEMAI SUS mi e cam scarba de dihania asta DE CATE ORI IL VAD PE LA televiziunile care il mai primesc i mi vine sa l scuip si inchid repede M ie scarba Suspendat nenorocit
NUTU EDUARD
09 Sep 2016

Spectacolee di perioada sa erau normale pentru ca nu era vorba de udrea TALMACENI NEBUNI FASCISOIZI PROSTI CE SUNTETI pSIHOPAT NENOROCITCHIOR vei plati nu te teme
V VOICULESCU
09 Sep 2016

Dle nitu te referi la fascistoidul ala fost PDL ist Talmacean Aratarea aia nebuna care se face de ras pe unde merge asa i nu Dar ei sunt toti nebuni fascistii astia URASC POPORUL PENTRU CA ASA SUNT EIPSIHOPATI MARE PARTE DIN EI SE DROGHEAZA aCUM MAI NOU BAGA OPOZITIA LA PUSCARIE PENTRU CA ALTFEL NIMENI NU I VOTEAZA DAR NU POT BAGA TOT POPORUL DUPA GRATII
LEONCEA VADIM
09 Sep 2016

Uitel cum sta pe tron porcul in poza de sus zici ca i maria campan vrajitoarea aia nebuna PUNE TII PE CAP COROANA DE CARTON A VRAJITOAREI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine