2019-12-14 07:46

Traian Băsescu, la ultima recepţie de Ziua Naţională: La prezidenţiale românii au avut voinţă mai puternică decât politicienii

 |  07:43
Traian Băsescu, la ultima recepţie de Ziua Naţională: La prezidenţiale românii au avut voinţă mai puternică decât politicienii

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, în cadrul ultimei recepţii de Ziua Națională a României, că pe 16 noiembrie, în al doilea tur al prezidenţialelor, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile. Şeful statului a ţinut să precizeze că elitele nu vor rezista niciodată în fruntea națiunii dacă nu vor fi măcar cu un pas înaintea acestora.

”Dacă privim la ziua de azi şi o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului român”, a precizat preşedintele Traian Băsescu.

”Azi politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege acest lucru, peste câţiva ani vor fi spulbearţi de acelaşi popor român”, a completat şeful statului.

Traian Băsescu a afirmat că pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile.

”Acum un sfert de veac un regim comunist care părea etern, la fel ca şi conductorul său de atunci, s-a prăbuşit în faţa dorinţei de libertate a poporului român. Şi aş face o paranteză: şi pe 16 noiembrie românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile”, a afirmat Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a ținut să felicite autoritățile și cetățenii Reublicii Moldova pentru succesul alegerilor generale de duminică, care au dat o nouă majoritate pro-europeană.

”Sărbătoarea națională a tuturor românilor este cel mai bun moment pentru reînnoirea asigurărilor că România va susține în continuare împlinirea aspirațiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea națiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu am să mă dezic niciodată”, a afirmat președintele Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray