2020-01-28 14:50

Traian Băsescu nu vede posibilă fuziunea PDL cu PNL: Trebuie să facă un protocol de susţinere a prezidenţiabilului

 |  13:37
Traian Băsescu nu vede posibilă fuziunea PDL cu PNL: Trebuie să facă un protocol de susţinere a prezidenţiabilului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Adevărul Live, că fuziunea dintre PNL şi PDL nu este posibilă. Şeful statului a precizat însă că soluţia pentru unificarea dreptei o reprezintă realizarea unui protocol de susţinere a candidatului la prezidenţiale, de către PNL, PDL, FC, PMP şi chiar şi PNŢCD.

”Nu cred că este posibilă această fuziune”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că este ”un politician mai pragmatic decât cei care imediat după ce s-au anunţat exit-poll-urile au vorbit despre o fuziune PNL-PDL”. Preşedintele este de părere că soluţia o reprezintă realizarea unui acord privind activitatea preşedintelui, pe teme precum statul de drept, UE, NATO, securitatea naţională, funcţionarea instituţiilor de securitate.

”Două-trei pagini de document politic, care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale, în jurul lui, ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP. Să îşi asume obiectivele preşedintelui, pentru că va avea un guvern şi o majoritate parlamentară de opoziţie. Trebuie semnat un protocol, dacă nu din turul întâi, atunci în turul doi. Obligatoriu, toate aceste forţe politice, din care nu trebuie exclus PNŢCD, chiar dacă a avut un rezultat prost la europarlamentare, să susţină candidatul dreptei”, a precizat preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus că este nevoie de pregătirea electoratului, iar acest protocol ar fi trebuit să se facă mai devreme.

”Dacă s-ar fi petrecut până acum, ar fi fost un lucru mult mai simplu, decât aşa-zisa fuziune care nu va putea avea loc. Era instrumentul care ar fi permis compatibilizarea electoratului”, a precizat preşedintele.

Şeful statului a ţinut să precizeze că ”ceea ce a făcut Blaga cu Antonescu şi acum face cu Iohannis a fost doar un subterfugiu, prin anunţul fuziunii”. ”Vă spun ca om cu experienţă, a fost un subterfugiu la rezultatul exit-poll-urilor, să nu se ceară congrese după rezultatul alegerilor”, a completat preşedintele Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine