2020-02-17 11:12

Traian Băsescu: Ponta vrea să pună control pe Justiție

 |  19:19
Traian Băsescu: Ponta vrea să pună control pe Justiție

Răzvan Mateo Mateescu

Președintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la școala de vară a PMP, la Mamaia, unde a reluat atacurile împotriva premierului Ponta și a PSD. Băsescu a susținut că obiectivul major al lui Victor Ponta este de a ajunge președinte și să pună sub control Justiția. „Este o caracteristică a PSD, dar și a activului lor: ura împotriva statului, ura împotriva justiției, ura împotriva legii. Ei vor legea să o facă ei pentru ei și neamurile lor, prietenii lor, dar nu pentru țară. Ăsta este și obiectivul major al lui Victor Ponta și al lor: câștigarea Președinției pentru a putea pune sub control Justiția”. Șeful statului nu vede nici o deosebire între modul de a gândi al lui Victor Viorel Ponta și cel al lui Voiculescu sau al „celebrului senator Voicu, care trafica și chema la ordine judecători, trafica sentințe”. „Acesta este semnalul îngrozitor. E ca un giulgiu aruncat peste țară, mentalitatea PSD cu privire la lege și la justiție”, a susținut Băsescu.

Înjurătura lui Mazăre, emblemă PSD

El a făcut aceste acuze atunci când i s-a cerut părerea despre înjurăturile lui Radu Mazăre, șeful PSD Constanța, la adresa procurorilor DNA care îl anchetează. Șeful statului a afirmat că un astfel de comportament este „o emblemă a PSD”. „Eu nu spun că procurorii trebuie iubiți sau că trebuie să le duci flori sau că trebuie să le faci cadouri de ziua lor (…), dar sunt niște funcționari ai statului, parte a sistemului de justiție, care își fac treaba, ca și în multe alte domenii, uneori mai bine, alteori mai puțin bine, uneori ai sentimentul că ești nedreptățit, dar vei ajunge în fața unui judecător. Asta nu înseamnă că îți poți permite să înjuri un procuror. Și ei fac o muncă așa cum facem și noi. Sunt plătiți de stat și, dacă ați observat, a intrat în vigoare o legislație care îi face și responsabili pentru abuzuri, eventual. Deci probabil mai de discutat este nu înjurătura lui Radu Mazăre, pentru că Radu Mazăre atâta minte are și nu te poți aștepta la altceva de la el. Mai rău este că o masă de oameni aflată în fața lui aplaudă, în loc să se ridice în picioare să-l dea afară”, este de părere Traian Băsescu.

Facultate fără Bac, o soluție murdară

El s-a referit și la intrarea la facultate fără bacalaureat, pe care, de asemenea, o consideră ca o soluție „necinstită” și „murdară”, „exact de tip PSD”.

„Pentru ce duci copiii ăștia fără bacalaureat în universitate? Le iei bani, în loc să-i lași, la nivelul liceelor, să facă timp de un an de zile strict programa pe materii de bacalaureat. Fără bani și doar cu costurile pe care Ministerul Educației le-ar fi suportat cu orele suplimentare ale profesorilor. (...) S-a făcut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii și strict în folosul mafiei universitare. Pentru că sunt universități care au spus «Nu, noi nu preluăm copii în modul acesta»”, a precizat Băsescu. El e convins că profesorii ar fi de acord să mediteze, timp de un an, absolvenții care nu au promovat bacalaureatul, fără ca aceștia să plătească vreun ban: „Sunt convins că s-ar fi găsit resurse umane și foarte mulți dascăli, fiind plătite orele, ar fi vrut să participe într-un astfel de program. Pentru că, până la urmă, obiectivul care este? Copilul să-și ia bacalaureatul. (…) Deci, dintr-un lucru bun, necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reușit să facă o afacere, în mod deosebit pentru universitățile private care nu mai aveau studenți și trebuia să funcționeze fabrica de bani de la orice copil”, a afirmat Traian Băsescu.

Pomeni electorale, nu investiții

Traian Băsescu a mai afirmat că şansa actualei puteri este că guvernele anterioare au reechilibrat România şi au repus-o pe creştere economică prin măsurile nepopulare pe care le-au luat în perioada de criză. În schimb, guvernanții, „în loc să menţină sumele destinate investiţiilor, acestea se duc în pomeni electorale, în speranţa că vor da României un preşedinte numit Victor Ponta, din păcate”. Președintele spune că avem de-a face cu „o încercare de cumpărare”, pentru că „aşa ştiu ei să preţuiască poporul român”: „Până nu demult mergeau cu găleţi la uşa fiecărui votant, în mediul rural în mod deosebit, acum rezolvă lucrurile mai simplu, direct din bugetul de stat, că bugetul este al lor şi al votanţilor lor, nu este al ţării care să aibă ca prioritate investiţiile”, a mai susținut şeful statului.

Fondurile pentru tineri

În fine, președintele le-a transmis sâmbătă tinerilor prezenți la Școala de Vară a PMP că, dacă ar fi în locul lor, ar face „proteste zilnice la Guvern”, pentru că acesta nu a reușit până acum să cheltuiască fondurile alocate de Comisia Europeană în programul „Locuri de muncă pentru tineret”. El a explicat că România are alocate 106 milioane de euro pe acest program destinat zonelor în care șomajul în rândul tinerilor depășește 25% și care trebuiau cheltuiți în 2014-2015, dar până acum s-a cheltuit „zero”.

Răspunsul lui Ponta

Premierul a răspuns afirmațiilor lui Băsescu privind programul pentru tineri spunând că, deși nu s-au cheltuit bani europeni, măsurile sunt finanțate din bugetul asigurărilor sociale și din bugetul de stat, sumele cheltuite urmând a fi decontate de Comisia Europeană după ce aprobă Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, pe „axe pentru care sunt alocate peste 570 milioane de euro”. Aceeași idee este susținută într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, care spune că „schema de finanțare a locurilor de muncă pentru tineri este funcțională în România de la data de 1 ianuarie 2014” și că ministerul a transmis Comisiei Europene versiunea oficială a acestui program în data de 6 august a.c. Și alte state membre UE au optat să finanțeze din buget măsurile aferente Inițiativei Locuri de Muncă pentru Tineri, urmând să le deconteze ulterior din Fondul Social European, deoarece nu au încă programele operaționale aprobate de Comisia Europeană, mai spune MFE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-14Parerea ta...

DE ASTA TB SA VOTAM UDREA!!!
14 Sep 2014

Dl. Basescu spune: "Ponta vrea sa puna control pe Justitie". Pai asta este singurul scop al lui Ponta si al baronilor PSD-ACL. Cui sa-i fie mai mare frica de Justitie daca nu lor? De asta tot spun ca garantul libertatii Justitiei este cu Udrea la Cotroceni. Cu ea avem siguranta ca tot ce a facut Basecu si inca nu este terminat numai ea va putea duce mai departe deoarece Udrea este continuatorul Presedintelui! Ceilalti candidati de dreapta nu sunt onesti, curati, sunt dupliciatri, vanduti, santajabili, ori Udrea niciodata!
ANONIM
16 Sep 2014

Daca pune mana pe justitie ca sa te bage la bulau, nu am nimic impotriva.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine