2020-08-09 11:10

Traian Băsescu, reacţie după dezvăluirile privind colaborarea cu Securitatea: Despre campania de presă generată de decizia CNSAS

 |  11:00
Traian Băsescu, reacţie după dezvăluirile privind colaborarea cu Securitatea: Despre campania de presă generată de decizia CNSAS

Fostul președinte Traian Băsescu reacționează, miercuri, pe Facebook, după recentele dezvăluiri făcute de Ion Bârgău la Antena3.

Ion Bârgău, unul dintre foștii colegi de facultate ai lui Traian Băsescu, turnat de către acesta la Securitate în anii studenției petrecute la Institutul de Marină, a acordat un interviu Antenei 3. Acesta a spus că nu știa că a fost turnat și că nu-l va ierta pe „nemernicul” de Traian Băsescu.

„Despre campania de presă generată de decizia CNSAS

Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă.

Parte din presă, în spiritual tradiţiei deja consecrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor .

Mai mult aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat .

Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3 având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin procesul de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European.

Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrative şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor , exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice .

Consider că în actuala structură, CNSAS, a devenit o instituţie politizată dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice.”, scrie Băsescu, pe Facebook.

Dosarul pe care CNSAS l-a depus în instanţă pentru a demonstra că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea conţine două note pe care fostul preşedinte le-ar fi scris în 1975. Notele sunt semnate sub pseudonimul „Petrov”. CNSAS susţine că Traian Băsescu a fost racolat de fosta securitate când era student la Institutul de Marină din Constanţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-05Parerea ta...

CUCUVEAUA DE BETON
06 Iun 2019

Ce te as mai baga la racoare pisatule ce esti Onanistule prost si chior
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz