2020-07-10 16:37

Traian Băsescu, scrisoare pentru Laura Codruţa Kovesi

 |  07:45
Traian Băsescu, scrisoare pentru Laura Codruţa Kovesi

Traian Băsescu a prezentat duminică seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, câteva fragmente dintr-o scrisoare deschisă care îi este adresată procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.”Dragă Codruța, democrația și statul de drept trebuie apărate chiar și atunci când asta înseamnă să îți aperi dușmanii”, îi transmite fostul preşedinte lui Kovesi.

Liderul PMP a mai spus că intenţiona să publice această scrisoare duminică seară, însă a renunțat după ce deputatul Sebastian Ghiță a prezentat un e-mail neoficial, prin care comunica cu Laura Codruţa Kovesi despre cazul plagiatului.

”Am un material de șase pagini pe care voiam să-l public la ora 20, înainte să plec la emisiune, este o scrisoare deschisă către doamna Kovesi: «Scrisoare deschisă ce-i drept foarte lungă, în favoarea justiției și a statului de drept. Dragă Codruța, democrația și statul de drept trebuie apărate chiar și atunci când asta înseamnă să îți aperi dușmanii»”, a fost un pasaj din scrisoare, citat de Traian Băsescu.

”E un punct de vedere. Scrisoarea merge pe șase pagini. Vă dau și o frază dinspre încheiere: «Să nu ceri CSM să apere independența justiției pentru că această scrisoare nu se adresează justiției sau DNA, ci ție personal. Este o simplă analiză. Îți scriu cu amărăciune pentru că la un moment dat mi-am pus speranțele într-un tânăr procuror care, credeam eu, va continua și va perfecționa ce a construit Daniel Morar»”, a completat fostul preşedinte.

Acesta a susţinut că nu a mai publicat scrisoare pentru ca oamenii să nu spună că s-a corelat cu Sebastian Ghiţă.

„M-am oprit pentru că dacă îi dădeam drumul, toți ar fi spus că s-a corelat iar Băsescu cu Ghiță. Nu, habar n-am avut ce face Ghiță”, a afirmat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte teoria care circulă în spațiul public potrivit căreia Băsescu, Ponta și Ghiță încearcă să îi strică imaginea Laurei Codruţa Kovesi, fostul președinte a spus: ”Nu. Doamna Kovesi, dacă îi strică cineva imaginea, și-o strică singură. Nu o pune nimeni să apară ca o starletă de televiziune. Dânsa, ieșind foarte frecvent, sigur că adună replici, uneori pe bună dreptate, alteori incorecte. A intrat în jocul politic. Nu eu am pus-o să dea exemple ca procuror că din banii care s-au furat se puteau face 3.000 de școli. Nu, ăsta e discurs politic. Spune-mi câți ai recuperat și te cred”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-10Parerea ta...

MANIX
10 Oct 2016

Poate om avea noroc si pe 11 decembrie acest matroz sa-si vada spulberate visurile de parlamentar.Cred ca numai asa vom scapa de ciuma asta.
SF. PARASCHEVA & COMP.
10 Oct 2016

PROSTĂLĂI ROMÎRLANI, PRAVOSLAVNICILOR, CHIPEȘILOR & ”HARISMOȘILOR” -CA DIN COUR SCOȘILOR, ORTODOCSI & ORTODOCSE, ÎNCEPUT-A MAREA VÎNZOLEALĂ NATZIONALĂ ”DĂ” LINS ZGÎRCIURI & CIOLANE AFUMATE ”DĂ” LA IAȘI! SÎNTEȚI AȘTEPTAȚI, CU TĂT NEAMUL VOSTRU, KRETYNILOR, LA PARANGHELIE, ÎNTRU TÎRÎTUL ”PĂ” BRÎNCI, LYMBRICILOR, DEȘERTATUL PORTOFELELOR ÎN BUJILARELE POPILOR, ȘI ȚUCATU-NTRE BOUCI A PREA SF. PĂRINȚI (”REAȚ A DRACULU DĂ GENII BĂȘTINOASE!”)
ANONIM
10 Oct 2016

Considerati ca Traian Basescu ar fi suferit vreo "transformare de caracter", de la atacul asupra "mogulilor" si asupra "baronilor locali" ? Considerati ca incearca sa isi faca campanie electorala pe seama DNA, incercand sa transmita ca e de partea ''mogulilor" si a "baronilor locali" ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz