2020-01-24 13:29

Traian Băsescu: Sper să avem o definiție corectă a abuzului în serviciu

 |  10:27
Traian Băsescu: Sper să avem o definiție corectă a abuzului în serviciu

Traian Băsescu a precizat miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că își exprimă speranța cu privire la o "definiție corectă" a abuzului în serviciu, pentru a continua să avansăm în consolidarea Statului de Drept. Reacţia fostului preşedinte vine în contextul în care judecătorii CCR s-ar putea pronunța în cursul acestei zile în cazul mai multor excepții de neconstituționalitate privind incriminarea acestei infracțiuni.

"Abuzul în serviciu. Foarte probabil, azi, CCR se va pronunța cu privire la abuzul în serviciu. Sunt convins că definiția din Noul Cod Penal, care se referă la neîndeplinirea sau îndeplinirea 'defectuoasă' a atribuțiunilor de serviciu, este incorectă. Termenul 'defectuos' este mult prea larg și imprecis pentru a trimite oamenii în pușcărie pentru 7 ani. În Convenția Națiunilor Unite împotriva corupției, ratificată prin Legea 365 din 2004, abuzul în serviciu este definit la art. 19 de trei coordonate precise: încălcarea legii, intenția și obținerea de foloase necuvenite. Mare diferență între enunțul 'defectuos' și cele trei elemente precise formulate în art. 19 din Convenție. Eu sper să avem o definiție corectă a abuzului în serviciu, pentru a continua să avansăm în consolidarea Statului de Drept", a scris Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-15Parerea ta...

DERBEDEUL ĂSTA TREBUIE AGĂȚ
15 Iun 2016

CEA MAI CORECTĂ DEFINIȚIE A ABUZULUI ÎN SERVICIU: BĂSESCU.
ANONIM
15 Iun 2016

POATE CA ASTAZI SCAPA SI MIRCEA BASESCU DE PUSCARIE....CINE IMPARTE PARTE ISI FACE...ASA E LA NOI...DACA AI PE CINEVA , UNDEVA .SCAPI SI NU ESTI PEDEPSIT ...DACA NU AI PE NIMENEA PRIMESTI UN AN DE PUSCARIE PENTRU O GAINA. SUNTEM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL A SPUS BADEA
CROCODILUL FLAMAND
15 Iun 2016

AICI NU E VORBA DE BASESCU SINGUR.....E DE FAPT O INTREAGA CLICA DE DUPA 1989 CARE A JEFUIT MILIARDE DE EURO FACAND ABUZ DE PUTERE......FURTURI DE PRORPIETATI,PRIVATIZARI-ESCROCHERII....EVIDENT CA TAGMA JEFUITORILOR SE SIMTE INCOLTITA...CUM ASA CHIAR EI SA DEA SOCOTEALA PENTRU MARELE JAF DE DUPA 1989...PAI EI AU FACUT MII DE CRIME SI NU AU DAT SOCOTEALA...DE CE SA SE DERANJEZE PENTRU UN FLEAC...PROPRIETATEA E UN MOFT...CAPITALISMUL E O AFACERE DE CUMETRIE A SECURISTILOR NKVD-KOMINTERN...IA MAI TERMINATI CU ABUZUL IN SERVICIU CA SCHIMBAM SI CONSTITUTIA DACA NE SUPARAM...ASTA E REPUBLICA BANANIERA SOMALI-STAN...SUNTEM MEMBRI IN NATO DOAR CA SA NE APERE FRAIERII DE AMERICANI MILIARDELE DE EURO PE CARE LE-AM STERPELIT...HA HA HA...STUPID PEOPLE....SA TRAITI BINE...BANI VOSTRI SUNT IN DUBAI/MONACO/PANAMA....ETCETERA
ANONIM
15 Iun 2016

Considerati ca Traian Basescu isi doreste o alta definitie a abuzului in serviciu din care sa reiasa mai clar ca este o infractiune de coruptie, solicitand CCR sa faca o detaliere a normei legale ?
ANONIM
15 Iun 2016

Observati totusi ca se poate spune ca sugereaza , nefiind totusi intr-o pozitie din care ar putea solicita CCR ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine