2019-08-25 08:38

Traian Băsescu susţine că viitorul României şi Republicii Moldova este împreună

 |  15:05
Traian Băsescu susţine că viitorul României şi Republicii Moldova este împreună

Traian Băsescu a declarat, vineri, că viitorul celor două țări românești, România și Republica Moldova, este împreună. Fostul preşedinte a făcut aceste afirmaţii în cuvântul său adresat celor peste 150 de cetățeni moldoveni de toate vârstele veniți să viziteze Bucureștiul, dar și alte locuri din România, în cadrul programului 'Cunoaște-ți țara'.

"Îi felicit pe inițiatorii acestui program, care aduc pentru câteva zile în România cetățeni ai Republicii Moldova, pentru că este important să ne cunoaștem cât mai bine. Eu, după cum știți, sunt un unionist, oricât se supără unii sau alții, din țară sau din afara țării, n-am pregetat niciodată să spun că viitorul celor două țări românești este împreună. (...) Pentru mine, orice întâlnire cu dumneavoastră nu este un prilej de a face propagandă unui proces de unificare, ci este un prilej de a vă spune că eu mă simt cetățean al Republicii Moldova în egală măsură cu sentimentul pe care-l am că sunt cetățean al României, pentru că acolo trăiesc români. Au decis alții să nu trăim împreună, dar nu ne poate opri nimeni să nu corectăm erorile istoriei. Așa cum a putut Germania, trebuie să putem și noi, la un moment dat", a afirmat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte a subliniat că "procesul de unificare a început de ani buni".

"A început, poate, a doua zi după declararea independenței Republicii Moldova, a început poate cu Podul de flori de peste Prut, dar trebuiau și lucruri reale. Și, dincolo de orice, în ultimii 10 ani, chiar am făcut pași importanți. (...) Vreau știți că în România orice sondaj se face arată că în proporție de 80% românii vor unirea cu Republica Moldova", a completat Traian Băsescu.

Preşedintele PMP a precizat că "mult mai problematice sunt lucrurile în Republica Moldova, unde propaganda Moscovei funcționează, încă, foarte puternic".

"Aici vreau să înțelegeți un lucru, România nu face o favoare Republicii Moldova dacă-și dorește unirea. Și România are nevoie de Republica Moldova la fel cum Republica Moldova are nevoie de România. Este o soluție care rezolvă problemele ambelor țări. Potențialul agricol uriaș pe care-l are Republica Moldova, alăturat la potențialul agricol al României ar face din România a treia țară agricolă a Uniunii Europene. (...) Ca să nu mai vorbim că totuși este extrem de important și pentru securitatea națională ca România să aibă frontiera pe Nistru, și nu pe Prut (...) Deci, să aveți în vedere că nu numai Moldova are nevoie de România, și România are nevoie de Republica Moldova și de cetățenii români din Republica Moldova", a precizat Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-05Parerea ta...

ANONIM
05 Aug 2016

IMPREUNA DAR FARA TINE EXCROCULE DE TALIE MONDIALA CARE PATRONEZI RAFINARII PLUTITOARE IN APELE INTERNATIONALE FACUTE DIN FLOTA RO PE CARE AI PRADUIT-O TICALOSULE.........
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray