2020-02-18 11:14

Traian Băsescu TUNĂ ȘI FULGERĂ: ”Ordonanța lui Tudorel Toader e ODIOASĂ”

 |  23:36
Traian Băsescu TUNĂ ȘI FULGERĂ: ”Ordonanța lui Tudorel Toader e ODIOASĂ”

Fostul președinte Traian Băsescu a catalogat drept ”odioasă” ordonanța de urgență a Guvernului prin care sunt modificate legile justiției. Într-o conferință susținută vineri la Pitești, senatorul PMP a avertizat că noua OUG va avea drept consecințe ”punerea sub control politic a Parchetelor”.

”Ultima OUG este odioasă. Practic, înseamnă punerea sub control politic a Parchetelor, ceea ce n-a mai îndrăznit să facă nimeni din 2005. S-a revenit la vremea în care doamna Stănoiu, împreună cu Adrian Năstase stabileau în Kiseleff cu îi fac dosare, pe cine scapă de dosare, pe cine arestează și pe cine nu arestează. Este un regres formidabil în toate palierele de numire a șefilor instituțiilor din parchete. 

În urma deciziei CCR, preșdintele, practic, nu mai are niciun cuvânt în desemnarea procurorului general, a șefului DNA, a șefului DIICOT, a adjuncților lor și a șefilor de secții pe care îi numea dacă îi considera apți pentru funcție. CCR a spus că titularul deciziei este ministrul Justiției, care îi face propunerea președintelui și acesta este obligat să semneze. Nu cred că va rezista o astfel de decizie în cazul în care vom reuși să-i trimitem în opoziție pe cei de la PSD pentru că trebuie restabilită independența procurorilor și independența justiției, în general”, a spus Băsescu.

Fostul președinte a subliniat că schimbarea legislației pentru punerea justiției sub control politic echivalează cu sfârșitul democrației. 

”Procurorii și judecătorii incorecți trebuie dați afară, dar nu trebuie modificată legislația și pusă justiția sub control politic. Asta înseasmnă sfârșitul democrației și nicio speranță că justiția nu va fi utilizată ca un ciocan împotriva adversarilor politici”, a mai spus Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-22Parerea ta...

ANONIM
23 Feb 2019

Aceasta ordonanta este profund NECONSTITUTIONALA CREEIND O JUSTITIE PARALELA COMANDATA DE MAFIA PSD. TOATE SECTIILE DIN SUBORDINEA PARCHETULUI GENERAL SE SUBORDONEAZA PROCURORULUI GENERAL SI NU POT FI DE CAPUL LOR CUM VREA FOSTUL PROCUROR BOLSEVIC DE LA PANCIU tuDOREL. IN 1987 ACEST BOLSEVIC A INSTRUMENTAT DOSAR PENAL UNUI TZARAN DIN PANCIU PENTRU CA A VANDUT UN VITZEL ABIA IESIT DIN BURTA VACII. ACUZAREA A FOST. "" SPECULA ''. JUDECATORII AU DAT '' N.U.P. '' IAR BOLSEVICUL tuDOREL A PRIMIT CALIFICATIV NESATISFACATOR. ACESTA-I MARELE SLUGOI DE AZI AL MAFIEI PSD-ALDE HUUU..!!!!
ANONIM
23 Feb 2019

Mai trebue dat un OUG prin care un hot si un vanzator ca tine sa fie spanzurat in public
ANONIM
24 Feb 2019

Publiciștii de la publicația Puterea "savurează", cu promtitudine , "cel mai proaspăt" material politic propus de Băsescu ?
# IPOCRIZIA PARADOXALă
24 Feb 2019

PĂMÂNTUL ,, IESE " DE PE ORBITĂ : politicul din Justiţie NUUUU !!!! FOREVER !!!!
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
24 Feb 2019

bai PULICA ce mai cauti tu in politica? AI FURAT PREA MULT CU TiGANKA Aia uDREA..mars afara porc chior ce esti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine