2020-07-07 02:59

Traian Băsescu despre parlamentari: „Sunt bronzaţi”

 |  20:04
Traian Băsescu despre parlamentari: „Sunt bronzaţi”

După o scurtă vacanţă la Neptun, Traian Băsescu a ajunsieri în localitatea sinistrată Rotunda, unde a fost întâmpinat de GheorgheŞtefan, primarul din Piatra Neamţ. Acesta a reuşit să-l surprindă pe şefulstatului cu a sa piele neatinsă de soare, moment prielnic pentru preşedinte casă îi critice pe parlamentari: „Politicienii sunt bronzaţi, nu i-ai văzut latelevizor? După ce că lipsesc permanent din Parlament, sunt supăraţi că le-au tăiat25%”, a spus râzând Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat ieri şi altelocalităţi sinistrate, pentru a observa în ce stadiu se află lucrările deîndiguire demarate după inundaţiile din ultimele luni.

În cursul celei de-a patra vizite din acest an laSăuceşti, Traian Băsescu a spus că digul trebuie finalizat cel târziu înaceastă iarnă, astfel încât la primăvară să nu mai existe riscul de inundaţii.În vizitele anterioare, preşedintele le-a promis oamenilor că va veni şi maides după ce încep lucrările şi că verifică personal stadiul construcţiei celor18 km de dig, astfel încât acesta să fie gata până în 2011. Pentru Săuceşti,Administraţia Naţională Apele Române a propus construirea unui dig de 18 km pecursul Siretului, iar lucrarea a fost aprobată de Guvernul României, acestaalocând suma de 25 milioane de lei. Cu toate acestea, Direcţia Apelor SiretBacău s-au plâns şefului statului că unii proprietari de terenuri refuzăexproprierea, îngreunând astfel construcţia unor tronsoane de dig.

După Săuceşti, Băsescu şi-a continuat inspecţia înjudeţul Neamţ, unde localitatea Rotunda-Buruieneşti a fost grav afectată deinundaţiile din această vară. Împreună cu primarul localităţii, GheorgheCojocaru, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi prefectul de Neamţ,Mihai Archip, şeful statului a analizat construcţia începută a digului dinRotunda. Acest proiect a fost finanţat de Guvern cu 40 milioane de lei,lucrările au început în urmă cu o săptămână şi se întinde pe o distanţă de 8km, însă constructorii digului au reclamat aceleaşi probleme ca la Săuceşti, şianume refuzul unor proprietari de terenuri de a fi exproprietăriţi. „Când o săiasă legea exproprierilor, în cel mai scurt timp, oamenii vor primi despăgubiripentru terenuri”, i-a asigurat pe aceştia Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz