2020-01-25 13:24

Traian Băsescu i-a scris lui Mircea Geoană

 |  17:49
Traian Băsescu i-a scris lui Mircea Geoană

Preşedintele TraianBăsescu i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană,în care solicită adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemul unitar depensii publice. În replică, pesediştii îi răspund şefului statului că nu eleste cel care stabileşte programul Senatului. În plus, liderul senatorilor PSD,Ilie Sîrbu afirmă că social-democraţii vor să revadă mai multe articole dinlege, nu doar cel semnalat de preşedinte.

Întextul scrisorii, şeful statului solicită “adoptarea cât mai rapidă a Legiiprivind sistemul unitar de pensii publice” care reprezintă “o condiţionalitatepe care România şi-a asumat-o prin semnarea Scrisorii de intenţie cu FondulMonetar Internaţional” şi, totodată, “o necesitate pentru adoptarea, în termenlegal, a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul2011”, conform Mediafax.

Caun răspuns la scrisoarea preşedintelui, Radu Moldovan, purtătorul de cuvânt alPSD, a declarat, vineri, că nu şeful statului face agenda Parlamentului,menţionând că social-democraţii sunt interesaţi de priorităţile pensionarilor,nu de cele ale lui Traian Băsescu. “PSD este interesat cel mai tare de ceea ceîi doare pe români. PSD va face tot ce îi stă în putere pentru ca această legeinumană adoptată prin fraudă de acoliţii domnului Băsescu, Sever Voinescu şiRoberta Anastase, să fie dezbătută şi modificată în Parlament”, a afirmatMoldovan.

PreşedinteleBăsescu a cerut, recent, reexaminarea legii având obiecţii faţă de un singurarticol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la vârsta standard depensionare pentru femei, şeful statului cerând stabilirea acesteia la 63 deani, nu la 65 de ani. În cazul Legii pensiilor, cererea de reexaminare a fosttransmisă Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. Conform legislaţiei,Senatul are termen de o lună de zile, începând din 7 octombrie (când a fosttrimisă cererea de reexaminare), pentru a înscrie proiectul pe ordinea de zi aplenului. De la momentul la care este prezentat în Biroul Permanent, Senatul,în calitate de primă Cameră sesizată, are, potrivit Constituţiei şi propriuluiregulament, 45 de zile pentru a adopta actul normativ, în caz contrar fiindadoptat tacit şi transmis Camerei Deputaţilor în forma în care a sosit laSenat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine