2020-01-28 08:25

Tribunalul București: USR nu poate folosi sigla în alegeri

 |  21:18
Tribunalul București: USR nu poate folosi sigla în alegeri

Tribunalul Bucureşti a decis că Uniunea Salvaţi România (USR) nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare, respingând contestaţia formulată de USR după ce Biroul Electoral Central a respins, la rândul lui, semnul electoral al partidului, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, iar fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată. Decizia instanţei este definitivă.

Judecătorul a respins ca neîntemeiată contestaţia USR la decizia BEC, care a interzis formaţiunii să folosească la alegerile parlamentare din 11 decembrie aceeaşi siglă pe care USB a folosit-o la alegerile locale din 5 iunie, decizia Tribunalului Bucureşti fiind definitivă.

Instanţa a respins, totodată, şi cererea de intervenţie formulată de Nicoleta Monica Petruţ.

Biroul Electoral Central a respins, în 21 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

Uniunea Salvaţi România a contestat decizia BEC în 22 octombrie, la Tribunalul Bucureşti, care a judecat miercuri dosarul. În cauză, Nicoleta Monica Petruţ a formulat o cerere de intervenţie în numele altei persoane.

USR şi USB au solicitat în 29 septembrie Tribunalului Bucureşti să înregistreze în registrul partidelor fuziunea prin absorţie a celor două partide.

Instanţa a admis cererea şi a dispus înscrierea în registrul partidelor politice a modificărilor aduse statutului şi componenţei organelor de conducere. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine