2020-06-05 00:29

Trump se oferă cobai pentru Hidroxiclorochină, dacă va fi să se îmbolnăvească de COVID-19

 |  20:04
Trump se oferă cobai pentru Hidroxiclorochină, dacă va fi să se îmbolnăvească de COVID-19

Preşedintele american Donald Trump a afirmat sâmbătă că ar putea lua el însuşi medicamentul anti-malarie pe care îl promovează ca tratament împotriva coronavirusului, deşi medicii atrag atenţia că nu a fost dovedită eficienţa acestuia, iar liderul de la Casa Albă nu a fost diagnosticat cu boala COVID-19, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"S-a putea să o fac oricum. S-ar putea să îl iau, bine? Va trebui să îmi întreb medicii despre asta, dar s-ar putea să îl iau", a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Declaraţia lui Trump că ar putea lua hidroxiclorochină deşi nu are nevoie de acest medicament a fost făcută într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a lăudat 'eficienţa' unui program de sprijinire a micilor afaceri nou introdus şi l-a atacat pe un căpitan de Marină care a fost demis după ce a atras atenţia asupra efectelor pandemiei asupra echipajului său.

"Sper doar că hidroxiclorochina va învinge. Ce aveţi de pierdut? Luaţi-l. Încercaţi, dacă vreţi", a mai afirmat el.

Ideea este similară cu cea a unor aliaţi conservatori ai republicanului, deşi medicii atrag atenţia că sunt puţine dovezi că ar avea efecte terapeutice.

"Ar fi un dar din cer dacă funcţionează", a adăugat preşedintele american.

El pare să fi renunţat la reticenţa sa iniţială privind menţinerea regulilor de distanţare socială. De mai multe zile, el face apel la respectarea regulilor de distanţare stricte, despre care experţii medicali spun că ajută la salvare de vieţi.

Problema este că regulile de distanţare socială dăunează economiei, a declarat Trump.

"Am spus de la început că tratamentul nu trebui să fie mai rău decât boala şi afirm în continuare asta", a subliniat el, reluând ideea că e mai bine ca ţara "să se deschidă" mai curând decât mai târziu.

"Următoarele două săptămâni vor fi o perioadă cu foarte mulţi morţi. Cifrele sunt cifre", a adăugat liderul de la Casa Albă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine