2019-10-16 15:43

Tudorel Toader, AVERTISMENT pentru Dragnea: ”Decizia de REVOCARE trebuie semnată de Iohannis”

 |  20:45
Tudorel Toader, AVERTISMENT pentru Dragnea: ”Decizia de REVOCARE trebuie semnată de Iohannis”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi avertizează pe cei din PSD că dacă îl vor revoca, decizia de revocare trebuie să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader i-a anunţat pe cei din PSD că nu va demisiona, dar a subliniat în acelaşi timp că, şi în cazul unei demisii, documentul ajunge la şeful stataului, care poate ţine cont sau nu de el. „Chiar de ar fi demisie, tot trebuie decretul preşedintelui pentru revocare“, a declarat Tudorel Toader, conform Adevarul

Întrebat de cine va ţine cont, de decizia premierului Viorica Dăncilă sau de decizia PSD, ministrul Justiţiei a precizat: „Voi ţine cont de decizia producătoare de efecte juridice. De ceea ce va scrie în Monitorul Oficial“. 

Toader s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte faptul că va mai fi lăsat ministru al Justiţiei de PSD, susţinând că e posibil să fie ultima sa întâlnire cu jurnaliştii la Parlament. 

„Mâine voi fi ministru. Voi fi ministru până când în Monitorul Oficial apare un nou ministru. Voi ţine cont de ceea ce va scrie în Monitorul Oficial. Eu plec de la minister când văd în Monitorul Oficial că X e ministru”, a declarat Toader.

El a precizat că ministrul Justiţiei poate să participe la orice procedură legislativă din proprie iniţiativă. „Ministerul Justiţiei are un secretar de stat care e împuternicit să participe la dezbateri parlamentare. Uneori nu poate să participe la trei comisii, că ubicuitatea încă nu există. Şi atunci poate să participe un alt secretar de stat, un director la o direcţie sau, a doua ipoteză, să fii invitat. Secretarul de stat a primit invitaţia de a participa astăzi la ora 15.30, mi-a comunicat, cum era şi normal, şi atunci am spus că vin eu, dat fiind faptul că se reia dezbaterea la comisia specială pe Codul penal”, a menţionat Toader.

El a dat aceste explicaţii după ce preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, i-a reproşat marţi că a venit neinvitat la comisie, iar iniţial nu a vrut să-i dea cuvântul.

Miercuri este programată şedinţa Comitetul Executiv al PSD, în care urmează să se discute remanierea Rovanei Plumb şi a Nataliei Intotero, care candidează la alegerile europarlamentare, dar şi despre remanierea lui Tudorel Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-17Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Apr 2019

in PSD obiciul este sa inlocuiesti ceva RAU cu altceva MULT MAI RAU....precum legile lui MuRpHY
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray