2019-10-14 21:12

Tudorel Toader doreşte "valorificarea FORŢEI de MUNCĂ din penitenciare". Câţi deţinuţi sunt apţi de muncă

 |  12:49
Tudorel Toader doreşte "valorificarea FORŢEI de MUNCĂ din penitenciare". Câţi deţinuţi sunt apţi de muncă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că şi-a propus ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare” şi a cerut Administraţiai Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să comunice numărul deţinuţilor apţi de muncă, disponibilitatea acestora de a lucra în afara penitenciarelor şi domeniile în care aceştia ar putea lucra. Toader anunţă, de asemenea, că se va suplimenta schema de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook, intitulat ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare”.

”În vederea unei mai bune reintegrări sociale, precum şi a valorificării potenţialului uman existent în penitenciare, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor am solicitat următoarele numărul deţinuţilor apţi de muncă, disponibilitatea acestora de a munci în afara penitenciarelor, domeniile în care aceştia sunt pregătiţi să muncească şi reparţiţia pe fiecare penitenciar”, scrie Toader în mesaj.

Ministrul Justiţiei precizează că, ulterior, ”în condiţiile legii, pe bază unui contract de prestări servicii, deţinuţii vor putea presta diferite activităţi lucrative”.

”Se va asigura suplimentarea schemei de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor”, mai scrie Toader pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-25Parerea ta...

LEVST.
25 Apr 2018

idee veche si aplicata in multe alte tari de sute de ani, mai mult, cei care sunt inchisi peste macar 6 luni(si muncesc) ar trebui sa beneficieze de un cont bancar(parte din munca lor), care sa echivaleze cu 2 salarii minime pe economie, iar acest cont, trebuie transferat (la eliberare) la adresa unde respectivul detinut la locui sau -in anumite cazuri- la primaria locala a acestuia, banii putand fi folositi deeliberat, pentru acomodarea din primele luni postincarcerare...Munca in timpul detentiei este factor de baza in reeducare si reintegrare in societate, asa ca -in sfarsit! - a venit si tudorel cu o propunere buna, desi este cam cu skepsis, vine exact cand aliatii sai din legislativ, tocmai au votat "inchisoare" pe week-end si acasa! Asta cam suna "prinde orbul, scoate-i ochii!", nu cumva urmatoarea propunere va fi ca acesti "detinuti", sa beneficieze si de 3 mese calde/zi( pe roate), acasa, de la buget?(desigur, pentru a "sta inchisi"!)
IDEOLOGUL
25 Apr 2018

AI SUPT BULA SI TI-A VENIT MINTEA ....????
LEVST.
25 Apr 2018

Minte putreda, suflet imputzit!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Viermi pe pacienți și aer condiționat pentru deținuți? Sănătatea, prioritatea absolută a Guvernului. Vorbe mari, pentru... nu o să zic un premier mic, dar au trecut peste două luni de la acea declarație a domnului Cioloș și constatăm că, de fapt, Executivul are o cu totul altă prioritate: investițiile în penitenciare, grija față de deținuți
14 Iul 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray