2019-11-12 21:45

Tudorel TOADER îi răspunde lui Iohannis: Recursul obligatoriu a fost PROMULGAT de PREȘEDINTE

 |  17:25
Tudorel TOADER îi răspunde lui Iohannis: Recursul obligatoriu a fost PROMULGAT de PREȘEDINTE

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului României o analiză urgentă și soluții legate de recursul compensatoriu, susținând că nimeni nu trebuie să se teamă și siguranța cetățeanului român nu este negociabilă.

Răspunsul Guvernului a venit de la Ministrul Justiției. Tudorel Toader i-a amintit lui Iohannis că el a fost cel care a promulgat legea, inițiată când la guvern era Dacian Cioloș și votată inclusiv de PNL și USR, cu aviz de la CSM, fără să o mai atace la CCR, așa cum face în ultimii 2 ani.

”Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată de Guvernul tehnocrat, a fost avizată favorabil de CSM în componența anterioară care a propus schimbarea naturii juridice a reglementării. Legea a fost susținută și votată inclusiv de PNL și USR, legea a fost promulgată de președintele României, fără să o critice la CCR.

Statistica primită de la ANP ne arată următoarele lucruri: o scăadere a populației penitenciare și o scădere a numărului celor condamnați care au beneficiat de o eliberare condiționată, o scădere a numărului celor care revin în penitenciară, după ce au fost eliberați condiționat, și o scădere a stării de recidivă.

În 2014 au fost eliberați 11392 de condamnați.

în 2018 au fost eliberați 8859 de condamnați. Numărul celor care revin în penitenciar este în scădere. În 2018 au revenit în penitenciar 448 de eliberați condiționat, față de peste 3000 în 2014. Adică, 5,02% au revenit.

Cei de la Mediaș nu au fost eliberați în baza recursului compensatoriu.”, a spus Tudorel Toader, citat de stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-16Parerea ta...

HAHAHA...
16 Ian 2019

DECI, TOȚI SUNT CURVE PENTRU CĂ LEGEA A FOST SUSȚINUTĂ ȘI VOTATĂ ȘI DE STÂNGA, ȘI DE DREAPTA, AVIZATĂ DE ALTE PUTORI COMUNISTE DIN CSM ȘI PROMULGAT DE LA COTROCENI! AFARĂĂĂ CU TOȚII!
# FUGA DE RĂSPUNDERE
17 Ian 2019

LA PAGUBĂ și la KAKAT nu se găsește STĂPÂN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray