2019-08-19 04:54

Tudorel Toader: În mod "categoric" nu sunt semnatarul protocoalelor încheiate de MJ. Nu am verificat cine le-a semnat

 |  11:45
Tudorel Toader: În mod "categoric" nu sunt semnatarul protocoalelor încheiate de MJ. Nu am verificat cine le-a semnat

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni că nu este semnatarul protocoalelor încheiate de Ministerul Justiţiei cu Serviciul Român de Informaţii, el spunând, întrebat fiind cine a semnat acele protocoale din partea ministerului, că nu a avut timp să verifice, fiindcă a avut „alte urgenţe de rezolvat”.

„Nu am reuşit dimineaţă să mă uit, pentru că am avut alte urgenţe de rezolvat, dar plecând de la CSM sigur voi verifica”, a afirmat Tudorel Toader luni, la sosirea la CSM, după ce a fost întrebat cine a semnat protocoalele cu SRI din partea Ministerului Justiţiei.

Totodată, întrebat dacă el este semnatarul acelor protocoale, ministrul Tudorel Toader a răspuns: „Nu, categoric nu”.

„Eu am semnat ca decan al Facultăţii de Drept de la Iaşi un protocol cu CSM-ul pentru că studenţii de la drept au în planul de învăţământ, disciplină obligatorie, practică de specialitate: anul trei la parchete, anul patru la instanţe. Am semnat cu CSM-ul protocol în baza căruia instanţele, parchetele primesc studenţii să facă practică. Or, şi de sunteţi de acord şi de nu sunteţi de acord, ăla-i un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiţiei” a adăugat Tudorel Toader.

Referindu-se la protocoalele are au legătură cu activitatea de înfăptuire a justiţiei, Toader a afirmat: „Noi luăm atitudine şi le blamăm şi vom vedea, juridic, ce le facem”.

Ministerul Justiţiei a recunoscut într-un răspuns pentru Forumul Judecătorilor din România că a încheiat două protocoale de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), unul pe tema prevenirii şi combaterii terorismului, iar celălalt reprezentând organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.Un răspuns obţinut de Forumul Judecătorilor din România de la Ministerul Justiţiei în baza legii 544/2001 privind informaţiile de interes public arată că MJ şi SRI au încheiat două protocoale secrete.

Unul dintre ele este încheiat pe tema prevenirii şi combaterii terorismului, iar al doilea reprezintă Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

MJ refuză să dea mai multe detalii despre aceste protocoale, invocând caracterul lor nepublic.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a precizat duminică, într-un răspuns primit de la Ministerul Justiţiei, că MJ are încheiate două protocoale clasificate cu Serviciul Român de Informaţii.

"La nivelul Ministerului Justiţiei există două protocoale clasificate încheiate între MJ şi Serviciul Român de Informaţii. Primul protocol de colaborare încheiat exclusiv pe problema prevenirii şi combaterii terorismului, iar al doilea protocol reprezintă organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului", a arătat Ministerul Justiţiei în răspunsul transmis Asociaţiei. MJ adaugă că, având în vedere caracterul nepublic al unor astfel de documente, informaţiile din acest domeniu sunt exceptate de liberul acces al persoanelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray