2020-02-19 11:41

Tudorel TOADER, în scandalul Directivei europene privind prezumția de nevinovăție: „OPOZIȚIA este de vină!”

 |  11:13
Tudorel TOADER, în scandalul Directivei europene privind prezumția de nevinovăție: „OPOZIȚIA este de vină!”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că Ministerul a finalizat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie în luna iulie 2017 şi l-a trimis la Guvern, după care proiectul a fost aprobat de Executiv şi trimis Senatului, iar apoi a fost trimis Camerei Deputaţilor, informează News.ro.

Ministrul mai spune că proiectul a fost trimis de către Camera Deputaţilor spre dezbatere în Comisia specială, iar aceasta a fost contestată ulterior la CCR de opoziţie. El precizează că Directiva trebuie transpusă în legislaţia naţională până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiţie.

“În iulie 2017, Ministerul Justiţiei a finalizat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie, proiect care a fost transmis la Guvern. În şedinţa din 18 august 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie, proiect care a fost transmis la Senat. În 4 decembrie 2017, proiectul de lege a fost adoptat de către Senatul României, apoi a fost transmis la Camera Deputaţilor. Camera Deputaţilor a stabilit ca dezbaterea să se facă în procedură de urgenţă, printr-o Comisie specială”, a scris Tudorel Toader pe contul său de Facebook, sub titlul "Simple precizări, referitoare la ne/transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie!"

El acuză că dezbaterile privind transpunerea Directivei au fost blocate dup ce opoziţia a contestat la CCR Comisia. El afirmă că este necesară transpunerea acestei Directive, altfel România riscă sancţiuni.

“Dezbaterile au fost blocate, iar opoziţia a contestat respectiva Comisie la CCR ! Pentru evitarea sancţiunilor, este necesar ca prevederile Directivei să fie transpuse în legislaţia naţională până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiţie”, a mai spus Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-27Parerea ta...

LEVST.
30 Mai 2018

Va scoate CCR Romania din UE? Miza reala a deciziei de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor.Miercuri, 30 Mai 2018, ora 00:001.CCR va marca o borna esentiala in transformarea Romaniei din republica semi-prezidentiala intr-una parlamentara fara ca poporul sa fie consultat, prin simpla vointa a cel mult 9 oameni care nu raspund pentru deciziile lor nici disciplinar, nici penal, nici politic. Pentru ca acesta este efectul golirii sistematice de atributii a functiei prezidentiale. Si vom ajunge in situatia perfect aberanta ca singurul politician ales prin vot universal si direct de electoratul Romaniei, din tara si de oriunde din lume, sa aiba atributii inferioare unui ministru care nu a primit niciun vot direct pentru functia pe care o ocupa si a carui functie depinde strict de vointa unui sef de partid. 2. Romania nu va mai indeplini criteriile pentru a fi membra UE.... Daca Romania sterge totul cu buretele si revine la situatia anterioara adoptarii Legii 303, deci in situatia preaderare, inseamna ca ea nu mai indeplineste criteriile de aderare si intr-un fel, incalca Tratatul de aderare. Un avertisment a fost deja inclus in Raportul GRECO privind legile justitiei..."______------______Un articol bine punctat, tudorel toade este un mare pericol la adresa intregii Romanii. Regresul este cu atat mai grav cu cat lui Tudorel Toader numai fusta ii lipseste pentru a fi Rodica Stanoiu..."
LEVST.
01 Iun 2018

Exclusiv! Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei ..."seful structurii anticoruptie din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Drago Kos. Candidatura Romaniei pentru aderarea la OECD, depusa in 2012 si reinnoita in 2016 si 2017, este definita pe site-ul ministerului de Externe drept "obiectiv strategic al politicii externe romane, inclus in actualul program de guvernare". Intr-un scurt interviu pentru Ziare.com, Drago Kos a facut declaratii extrem de transante: Recenta decizie a CCR contravine in mod evident echilibrului puterilor in stat in tara dvs si independentei sistemului judiciar. .. Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare. Imi pare rau ca imaginea tarii are de suferit din cauza declaratiilor lui impulsive...____-----____daca cade dragnea si pesedeul va fi ca o turma bezmetica, tudorel-milogu', va ajunge la puscarie...Garantata, pentru ca desi se da soft, este un caine turbat si -iar garantat- tipul nu poate sa nu fi facut sute de marsavii juridice si politice, asta rezulta din atitudinea lui fata de Lege...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine