2019-10-16 15:12

Tudorel Toader nu mai are scăpare: Moţiunea simplă pe Justiţie se votează joi în Senat

 |  11:28
Tudorel Toader nu mai are scăpare: Moţiunea simplă pe Justiţie se votează joi în Senat

Biroul permanent al Senatului a decis ca miercuri, începând cu ora 15,00, să aibă loc o şedinţă de plen în care urmează să se dezbată şi voteze moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva ministrului Justiţiei. Tudorel Toader u se mai bucură se sprijinul PSD, care îl va lua în discuţie şi în şedinţa CEx de la partid.

Dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie a fost amânată de două ori săptămâna trecută şi o dată săptămâna aceasta.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, va fi luat în discuţie şi în şedinţa CEx a PSD, care are loc tot joi, de la ora 12.00. Liviu Dragnea, liderul partidului, a anunţat de mai multe ori în ultima vreme că nu-l mai susţine pe ministrul Justiţiei şi că "este foarte supărat" pe el pentru că nu a dat ordonanţă de urgenţă pe legile justiţiei.

Semnatarii moţiunii solicită "încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti".

Ei îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la "modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României".

PNL şi USR mai solicită ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă liberală de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului Alina Gorghiu, pe ordinea de zi a plenului se mai află proiectul de modificare a Codului penal, care a fost marţi după-amiază în dezbaterea Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray