2020-06-07 00:19

Tudorel Toader, REACȚIE DURĂ după ce CSM i-a criticat afirmaţiile vizând Ministerul Public: Voi cere un răspuns oficial

 |  09:11
Tudorel Toader, REACȚIE DURĂ după ce CSM i-a criticat afirmaţiile vizând Ministerul Public: Voi cere un răspuns oficial

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă, într-o postare pe Facebook, după ce CSM i-a criticat afirmaţiile referitoare la activitatea Ministerului Public, că va solicita CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijoraţi au fost la solicitarea procurorilor Parchetului Judecătoriei Braşov de suspendare a deciziilor CCR.

"Îngrijorarea secvenţială a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul că "Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituţional pe care îl are". Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM ( din care face parte şi procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declaraţie. Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijoraţi au fost aceeaşi procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Braşov de suspendare a deciziilor Curţii Constituţionale!", scrie Toader.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, marţi, după declaraţiile ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care a spus că Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional de garantare a drepturilor cetăţenilor, apreciind că astfel de afirmaţii sunt grave pentru justiţie şi pun la îndoială credibilitatea instituţiei.

„Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora "Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are (…) s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti". Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România. Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public”, transmite marţi Secţia pentru procurori a CSM.

Reprezentanţii Consiliului subliniază nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil, „care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, inclusiv ministrului Justiţiei”.

Reacţia Secţiei pentru procurori a CSM a venit după ce luni ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”. Toader a explicat că a anunţat de mult că va fi făcută o astfel de evaluare şi că nu poate spune că rezultatele vor fi pozitive sau negative.

„Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici din circumstanţial. Eu am observat de-a lungul timpului, şi probabil aţi observat şi dumneavoastră, cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are. Eu am observat cum activitatea ministerului s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Criteriile sunt cele din lege. Voi face evaluarea. În maximum 30 de zile voi prezenta public rezultatele. Eu nu aş spune acum că vor fi negative sau pozitive. Ca şi în precedent, voi face o radiografie a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general şi voi trage o concluzie”, a declarat, luni, ministrul Justiţiei Tudorel Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-29Parerea ta...

NEGRO
29 Aug 2018

Politrucul Talharel pare ca s-a dedulcit la milioanele devalizatorilor Romaniei care se vor cu totii liberi si cu averile intacte. Desi, slava domnului, mai avea cate ceva, chiar cand poza aparent timid in juristul cinstit, unde a cam luat tot ce se putea pe scara ierarhică in dulcele targ al Iesilor. Dar iata ca, in mintea lui Talharel se cocea altceva. Ce-ar fi sa dea peste bord tot ce a agonisit aparent cinstit (pentru ca si acea ierarhie a zeitei oarbe cam scartaie, admitand in varfuri asemenea creaturi ordinare) si sa intre cu surle si trambite in tagma spoliatorilor Tarii unde fara justitie se poate orice. Coane Talharele, nu te vaz bine in noua structura, desi te comporti destul de ametit ca o sluga credincioasa. In acea lume, insă, slugile nu au loc la masa cea mare. Se mananca destul de bine si la masa slugilor, dar parca era mult mai frumos sa fi ramas si dumitale un simplu om. Aici ceea ce se pierde nu se va mai recupera niciodata. Chiar daca ii scapi pe tradatori si devalizatori, Romania nu se peabuseste odata cu victoria voastra disperata. Poporul acesta spoliat, umilit si jignit isi va face pana la urma dreptate. Si nu te vaz bine nici macar acolo, la masa slugilor, ghiftuit si ragaind vreo cale de scapare... Slugile si tradatorii isi au destinul lor...Chiar daca se duc acolo mult prea ghiftuiti ragaindu-si satisfacuti propria josnicie...
MINISTRUL BORFASILOR.
29 Aug 2018

Individul acesta pe post de aparator al mafiei psd-alde va trebui sa raspunda in fata unui complet de judecata pentru ABUZURILE pe care le comite sub umbrela majoritatii lichelelor psd-alde-udmr-minoritati. La ora actuala acest pseudo-jurist se afla in conflict cu toata lumea , doar pentru a apara un borfas dublu condamnat penal.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine