2019-08-22 18:52

Tudorel Toader renovează închisorile! Ministrul va prezenta condiţiile din penitenciare şi cum sunt respectate standardele CEDO

 |  14:07
Tudorel Toader renovează închisorile! Ministrul va prezenta condiţiile din penitenciare şi cum sunt respectate standardele CEDO

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, are un plan adevărat pentru a aduce penitenciarele la un standard european.

Acesta a scris, miercuri, pe pagina sa de socializare că “va  prezenta săptămânal câte un penitenciar, pentru a se vedea în ce măsură a fost adus la standardele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO)”. În urmă cu doi ani, CEDO a decis ca, în cazul în care nivelul de trai în închisorile din România nu va fi dus la un standard european, statul să plătească sume considerabile deținuților care au stat sau stau în condiţii inumane.

"Săptămânal, vom prezenta câte un penitenciar, să-i cunoaştem starea, să-i cunoaştem stadiul de aducere la standardele CEDO! În penitenciare se derulează proiecte pentru reintegrarea socială, se desfăşoară activităţi productive, se îmbunătăţesc condiţiile de detenţie, precum şi condiţiile de desfăşurare a activităţii", a scris Toader pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Justiţiei a anunţat anterior, într-un comunicat de presă, că ministrul Tudorel Toader a vizitat în ultimele zile penitenciarele de la Brăila, Galaţi, Bacău şi Focşani, în scopul identificării celor mai adecvate spaţii necesare realizării centrelor regionale de arhivă.

"Cu această ocazie, prof. univ. dr. Tudorel Toader a purtat discuţii cu reprezentanţii conducerii (...) penitenciarelor, abordându-se, în cadrul întrevederilor, aspecte privitoare la climatul şi condiţiile de lucru ale personalului de penitenciare, condiţiile de detenţie, funcţionarea optimă a unităţilor de detenţie, metode de îmbunătăţire a activităţii şi de rezolvare a problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar. De asemenea, ministrul Justiţiei a vizitat posibile locaţii pentru amplasarea arhivei aferente instanţelor şi parchetelor de pe raza de competenţă a Curţilor de Apel Bacău şi Galaţi", preciza MJ.

Conform aceleiaşi surse, este nevoie de astfel de arhive, deoarece mare parte din documentele elaborate în cadrul acestor instituţii trebuie păstrate timp de 90 de ani, iar din datele primite de la instanţe şi parchete reiese că în prezent este necesară arhivarea, în condiţii corespunzătoare, a aproximativ 473 de kilometri de documente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-04Parerea ta...

ANONIM
04 Iul 2018

TT-ule AI DOVEDIT CA ESTI O MARE MIZERIE BIOLOGICA , TOAXICA PENTRU NATIA ROMANA . ESTI MAI DEGRADAT DECAT UN VIERME CE MISUNA IN KKT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray