2019-10-22 22:52

UPDATE. TUDOSE nu susține proiectul de lege privind Casa Regală, depus de DRAGNEA și TĂRICEANU. Ce se va întâmpla cu Palatul Elisabeta

 |  13:48
UPDATE. TUDOSE nu susține proiectul de lege privind Casa Regală, depus de DRAGNEA și TĂRICEANU. Ce se va întâmpla cu Palatul Elisabeta

UPDATE. Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că nu susţine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai. "România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte", a afirmat Tudose în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Mihai Tudose nu susţine proiectul de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale şi consideră că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai, au declarat, joi, pentru Agerpres, surse oficiale.

Proiectul a fost depus, pe 7 noiembrie, la Senat, de preşedintele instituţiei, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. "Propunerea legislativă prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia", informează un comunicat al Senatului. Potrivit sursei citate, prevederile ''vor asigura cadrul pentru o implicare şi mai intensă a Casei Regale în cadrul societăţii româneşti" fiind nevoie, "mai mult decât oricând, de o instituţie deasupra politicii partinice, în care românii să vadă un reper de echilibru şi continuitate".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-21Parerea ta...

REVOLT
21 Dec 2017

Dragnea si tariceanu sa plateasca din buzunar.nu exista casa regala a romaniei.asa orice familie din romania poata sa aiba pretentii de bani de la buget sa traiasca in lux.
LEVST.
21 Dec 2017

incepe sa devina mai frecventabil, acest Tudose, insa iesirea din formatie s-ar putea sa-l coste functia...
VFD
21 Dec 2017

este evident ca monarhia nu-i vruta de autoritatzile actuale;actuala regina margareta shi-a dat seama de acest lucru atunci cand a decis sa-shi skimbe cetatzenia romana in cea elvetziana.oricum guvernantzii shi parlamentarii romani actuali sunt o rushine.
BEBICA
21 Dec 2017

Pai ce faci LEVST , bou batrin si senil ? Nu mai esti monarhist , te dai cu ciuma rosie ?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Dec 2017

vedeti am avut dreptate cu Tudose cand v-am spus ca nu e din clica mafiota Dragnea
ANONIM
21 Dec 2017

- Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta. Sa aiba viziuni si spirit dezvoltat pentru afaceri publice si voluntariat si nu pentu afaceri mafiote de gasca, de neam sau personale. (Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv.
NEGRO
21 Dec 2017

De ce incearca Ciuma Rosie sa se dea cu Monarhia? Iata o intrebare. Se stie de cand s-a nascut iluminismul si mai apoi socialismul utopic. Si care a fost esenta devenirii sale. Inlocuirea puterii considerate divine cu cea a demosului terestru. Ce vrea acum Ciuma rosie romana? Sa se dezica de acest deziderat esential si sa se infrateasca cu Radu Duda. Care chiar de forta divina nu se poate plange. Mai ales ca este banuit ca ar fi colaborat cu Securitatea lui Pingelica. Cam aici se leaga lucrurile. PSD, fosta latura KGB-ista a PCR, stiind ca n-o sa apuce niciodata Presedintia Romaniei s-a gandit la pactul cu Duda. Cam slaba alonja agentilor rusi. nu vi se pare?
JUVE
21 Dec 2017

Regele a murit. Traiasca Regele Duda I al Romaniei. Suna senzational pentru poporul acesta oropsit. Vai de noi in ce hal am ajuns sa il avem pe impostorul asta rege
ANONIM
21 Dec 2017

-cont- "...alt "bluestem" national, singura sansa este cu o REALA CASA REGALA, iar aceasta este cea Engleza, care -INCA, dar limitat- ne ofera aceasta sansa a renasterii si reintraii in umanitate... Asa ca ciocu' mic, gunoi superimputzit!)
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Dec 2017

bai monarhistilor de la POCREACA....regula monarhiei e una pentru toti...si anume monarhia se transmite prin baieti....iar MIhai are numai fete...ce tot frecati DUDA aiurea.....cuplul Margareta-DUDA este pur si simplu o pereche si NIMIC ALTCEVA..concluzie....TOTI PROSTII VORBESC DESPRE APA SFINTITA.........(si partea a 2-a e ca Romania e republica)
LEVST.
21 Dec 2017

mai sus, in loc de Anonim a se citi LevSt iar , despre gunoaiele amintite(sau gunoiul-poate fi unul si acelasi sac de piele umanoida, plin cu kkt si fiere), acesta este si un alt motiv, pentru care acuza pe altii de republicanism si infratire cu ciuma rosie, insa ei sunt cu limbile insurubate in koor-ul bovinei sasesti, pana in diafragma, de abia mai respira , bietul malai-mare( e adevarat ca nici slanina nu-l prea lasa...)...
ANONIM
21 Dec 2017

Poate regele Buda I al Romaniei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray