2019-10-23 21:09

Tudose REFUZĂ orice dialog pe tema AUTONOMIEI maghiarilor

 |  20:04
Tudose REFUZĂ orice dialog pe tema AUTONOMIEI maghiarilor

Premierul Mihai Tudose spune că, în calitate de român şi de prim-ministru, refuză orice dialog legat de autonomia unei părţi a României.

"În calitate de român şi de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părţi a României. Este o încălcare a Constituţiei acestei ţări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea şi indivizibilitatea statului român. Discuţiile despre autonomia ţinutului secuiesc sunt în afara legii şi nu merită luate în seamă, reprezentând doar o încercare de destabilizare a unităţii României în anul Centenarului", a scris Tudose, joi, pe Facebook. Miercuri seară, şeful Guvernului a afirmat, referindu-se la rezoluţia semnată de UDMR, PPMT şi PCM, că, din punct de vedere legal, lucrurile sunt foarte clare."Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. (...) Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare", a declarat Tudose, la Realitatea TV, conform site-ului televiziunii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-11Parerea ta...

UN CETATEAN
12 Ian 2018

Felicitari! Pentru prima data apreciez modul in care actioneaza guvernul in privinta autonomiei pe care o solicita minoritatea maghiara. Credeam ca nu mai avem politicieni patrioti. Pentru un vot al UDMR multi politicieni ( PSD, PNL etc) au tradat interesele nationale.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray