2020-08-14 17:38

UDMR a anunţat că vrea să iasă de la guvernare

 |  20:19
UDMR a anunţat că vrea să iasă de la guvernare

Ce era de aşeptat s-a şi întâmplat pe scena politicii de pe la noi. Motivând că şi „fără noi Guvernul Ponta are majoritate”, iar „stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare”, liderii UDMR au decis să iasă de la guvernare. Decizia luată joi n-a fost una uşoară. Nu mai puţin de cinci ore au fost necesare pentru ca mai marii maghiarimii să anunţe recomandarea Consiliului Permanent al Uniunii, ce urmează să fie validată în şedinţa CRU de la 13 decembrie.

„Nu vrem să creăm instabilitate, să dăm jos guverne, nu există nici o astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului, care şi fără noi poate funcţiona. (...) Ne întoarcem şi ne ocupăm de comunitatea noastră, în Parlament vom susţine toate demersurile pentru susţinerea comunităţii noastre”, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Întrebarea firească într-o astfel de situaţie este dacă UDMR are în vedere o colaborare cu PNL? Răspunsul lui Hunor a fost că formaţiunea sa are în vedere „un dialog cu toate forţele politice democratice”. „Nu există nici o solicitare nici din partea PNL, nici din partea noastră pentru un dialog. Am înţeles că PNL nu doreşte să guverneze, nu există o astfel de posibilitate. Guvernul Ponta are majoritate, există stabilitate politică şi guvernamentală, nu trebuie să ne gândim la alte posibilităţi, pentru că nu există o astfel de dorinţă din partea nimănui, din partea noastră în nici un caz”, a spus Kelemen. În ceea ce priveşte alcătuirea unei majorităţi parlamentare cu PNL, Hunor a precizat că nu s-a discutat nimic, „nici o colaborare cu PNL, cu opoziţia actuală”. „Nu vom fi în coaliţia de guvernare, nu vom fi în Guvern”, a indicat acesta.

Decizia UDMR, înţeleaptă

Prim-vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a salutat decizia UDMR, pe care a caracterizat-o „firească şi înţeleaptă, în contextul în care electoratul maghiar a votat în mod covârşitor cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale” şi a spus că partidul său va lua în discuţie decizia liderilor maghiari în forurile de conducere, care se vor reuni în perioada următoare. „În cazul formării unei noi majorităţi, aşa cum se ştie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta va putea fi depusă în sesiunea care începe în februarie”, a adăugat Gorghiu.

UDMR arată pisica celor de la PSD

Odată cu decizia ieşirii de la guvernare, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban crede că UDMR „arată pisica” celor de la PSD, dar nu crede că intenţia liderilor maghiari va fi dusă până la capăt. Liberalul este de părere că în CRU nu se va valida decizia de ieşire a Uniunii de la guvernare: „UDMR arată pisica la PSD! Nu cred că această decizie (n.r. - ieşirea de la guvernare) va fi validată de CRU, ci este folosită ca un instrument de maximalizare a pretenţiilor la negocierile cu PSD”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-27Parerea ta...

CURVELE VESTITE
28 Noi 2014

traseiste udmr-ste ies ofensate, de la 'guvernare' :)))) Sper sa nu mai existe pe scena politicii romanesti, vestitele curve politice care sar din floare-n floare!
CURVELOR
13 Dec 2014

Uliule parca pui mina - ghiara pe curu lui RMDSZ - MINDIG si cu tita in gura . Noroc ca sintem toleranti . Daca venea Vadim era-ti de mult la BUDA ( veceu ) din PESTA ( MOCIRLA ) Dunarii .
CROCODILUL FLAMAND
13 Dec 2014

hahaha eram sigur....PUIE MONTA..cade guvernul
CURVE LOR DE HUNI
13 Dec 2014

Daca va gasea Mongoli in 1250 , nu mai erati acum ramasite in Ardeal . Noroc cu poporul Roman care este bun si tolerant . In 1919 va dat despagubiri Statul Roman tone de aur . Si noi avem averea Gorju unde avem toata Budapesta . Ai nostri diplomati tac .Daca nu era Armara Romana in 1919 erati Comunisti de atunci , va eliberat si am fost cinstiti . Nu ca voi care a-ti facut crime o viata . Unguri inputiti .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz