2019-12-15 21:07

UDMR iese la ATAC împotriva Guvernului: ”E o mare IRESPONSABILITATE”

 |  20:52
UDMR iese la ATAC împotriva Guvernului: ”E o mare IRESPONSABILITATE”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget cel mai târziu în decembrie 2018, menţionând că acest lucru înseamnă haos pentru că administraţiile publice, iar firmele nu îşi pot face niciun plan.

„Consider o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget cel mai târziu în decembrie 2018. Este un mesaj foarte foarte prost şi am sperat că în ianuarie vom avea o sesiune extraordinară. Nu este un proiect de buget elaborat, nu ştiu ce motive ar putea să fie şi, între timp, este un haos pentru că administraţiile publice nu pot să îşi facă niciun fel de plan, întreprinderile, întreprinzătorii, nimeni în această ţară nu poate să îşi facă planuri fără buget, şi funcţionează în stand by”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, dacă în Parlament va fi buget numai în februarie, un proiect viabil se va contura la sfârşitul lui martie sau începutul lui aprilie.

„Acesta este intervalul în care ţara va funcţiona fără buget, nu este bine, este rău, este inacceptabil”, a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a afirmat că proiectul de buget ar fi putut fi pregătit, dezbătut din timp, în 2018, lucru care nu s-a întâmplat.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia de adoptare a OUG privind fiscalitatea a fost proastă şi a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce va propune modificarea acestui act normativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.Kelemen Hunor a declarat, vineri, la CRU al UDMR de la Târgu Mureş, că este nevoie de o jumătate de an pentru ca societatea să se poată pregăti, de la administraţiile publice, la IMM-uri, până la marile firme multinaţionale, pentru noile reguli ale jocului.

”S-a luat o altă decizie proastă, pentru care criticăm Guvernul. În ultimele zile din decembrie s-a adoptat o OUG prin care politica fiscală este schimbată, se schimbă o mulţime de lucruri într-un domeniu căruia nu îi plac mişcările bruşte. Este nevoie de o jumătate de an pentru ca societatea să se poată pregăti, de la administraţiile publice, la IMM-uri, până la marile firme multinaţionale, pentru noile reguli ale jocului. În acest moment, această OUG nici nu poate fi aplicată şi mă întreb cum va decurge dezbaterea parlamentară, nu va fi o plimbare de plăcere pentru că prin aceasta haosul doar creşte. Situaţia trebuie îmbunătăţită şi să vedem dacă este nevoie de corecţii. (...) Am criticat şi criticăm în continuare acest Guvern şi această coaliţie guvernamentală, vom înainta propuneri de modificare şi în cazul ordonanţei privind fiscalitatea”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a subliniat că dacă este nevoie de o politică fiscală nouă, aceasta trebuie pregătită la începutul anului 2019 ca să intre în vigoare din 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-25Parerea ta...

ANONIM
26 Ian 2019

Va faceti campanie electorala criticind pe cei care i-ati sprijinit in distrugerea justitiei , sanatatii , invatamintului si economiei. Electoratul maghiar va va sanctiona si nu meritati sa mai intrati in parlament nenorocitilor , sustinatori ai organizatiei mafiote psd.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray