2020-02-19 12:45

UDMR îndeamnă românii să iasă la vot: ”Să voteze DA la referendum”

 |  22:09
UDMR îndeamnă românii să iasă la vot: ”Să voteze DA la referendum”

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a îndemnat cetăţenii să participe la referendumul din 26 mai şi să răspundă cu "da" la ambele întrebări pe tema justiţiei, scrie Agerpres.

„Noi îndemnăm cetăţenii să participe la referendum şi, mai mult decât atât, să răspundă cu 'da' la ambele întrebări. Mai mult decât atât, la cea de-a doua întrebare, UDMR este puţin mai intransigent, pentru că noi, de foarte multă vreme, de cel puţin 20 de ani, spunem că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să existe decât pentru situaţii de urgenţă. Iar acestea sunt în două cazuri: război sau calamitate naturală foarte gravă. În rest, ordonanţa de urgenţă trebuie să dispară ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului”, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Winkler. El a vorbit şi despre efectele Brexit-ului. "Ne aflăm în perioada de elaborare a bugetului, de şapte ani, al Uniunii Europene, 2021 - 2027. Acest buget va fi afectat în momentul în care Brexit-ul se întâmplă, dacă se întâmplă, şi Regatul Unit al Marii Britanii părăseşte Uniunea Europeană. Aşadar, dacă acest lucru se întâmplă, bugetul UE va fi mai mic cu 12 până la 13 miliarde euro. Există propuneri conform cărora această diminuare ar putea afecta statele din Europa Centrală şi de Est, deci şi România. Noi dorim să păstrăm politica agricolă comună a Uniunii Europene, în aşa fel încât să putem primi în continuare sprijin", a arătat europarlamentarul UDMR. Acesta a precizat că se doreşte ca în continuare să existe sprijin pentru fermieri, iar proiectele să fie continuate. "Noi, în UDMR, punem accent pe fermierii mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinul tinerilor, pentru că avem această schimbare de generaţie în agricultură", a subliniat Iuliu Winkler. Tot în domeniul economic, europarlamentarul UDMR susţine că este foarte important să existe o politică de coeziune, care să continue să finanţeze dezvoltarea regională din România, din Transilvania şi din Banat. Un alt obiectiv al UDMR îl reprezintă protejarea minorităţilor naţionale în Uniunea Europeană. În acest sens, spune Iuliu Winkler, este nevoie de o reglementare la nivel european privind minorităţile din UE, deci şi a minorităţii maghiare din România. Un capitol important regăsit în programul electoral al UDMR este destinat tinerilor. "Plecarea din ţară este o situaţie foarte tristă, care afectează, în egală măsură, şi populaţia minoritară, şi populaţia majoritară. De aceea, trebuie să avem politici care să aibă în centru tinerii. Trebuie să folosim mai bine programul Erasmus, să-i ajutăm pe tineri să devină întreprinzători în diferite domenii", a afirmat europarlamentarul UDMR. Potrivit lui Iuliu Winkler, un alt obiectiv al UDMR este cel legat de reducerea birocraţiei, care este "un coşmar în România". "Trebuie să aducem nişte reguli de la Bruxelles, care să oblige Guvernul să reducă birocraţia. Totodată, însă, trebuie acţionat şi de la nivel local, pentru a pune presiune, în acest sens, pe Guvernul de la Bucureşti", a mai spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-04Parerea ta...

HUUUUUUU....!!!
05 Mai 2019

Dupa ce au votat doi ani si jumatate toate '' fardelegile'' mafiei psd , borfasiii tradatori le e frica ca NU VOR PRINDE PRAG ELECTORAL. UDMR JOACA CUM CÂNTA BUDAPESTA IAR BUDAPESTA DUPA '' MUZICA '' LUI PUTIN.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine