2020-08-08 04:27

UDMR nu exclude intrarea la guvernare după alegerile parlamentare

 |  11:54
UDMR nu exclude intrarea la guvernare după alegerile parlamentare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la RFI, că Uniunea Democrată Maghiară din România nu exclude posibilitatea să intre la guvernare după alegerile parlamentare. Acesta a ţinut să precizeze că UDMR trebuie să-și mobilizeze electoratul în 2016 mult mai puternic decât acum patru ani.

"Pentru noi, mai ales alegerile parlamentare reprezintă o provocare în plus, nu neapărat alegerile locale, pentru că la alegerile locale avem în jur de două sute, două sute și ceva de primari, noi am fixat ținta de a păstra acest număr de primari, putem adăuga două-trei-patru-cinci-șase localități, putem pierde două-trei-patru-cinci-șase localități, dar tot în jur de două sute de localități putem câștiga noi în 2016, conform estimărilor noastre. Provocarea uriașă este la parlamentare, pentru că pragul de 5% pentru noi în fiecare an electoral este o provocare și din cauza problemelor demografice în primul rând, dar sunt și alte cauze. Eu sunt convins că în 2016 noi vom reuși să asigurăm o reprezentare proporțională și acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm electoratul nostru, comunitatea maghiară, mult mai puternic decât am reușit să o facem în 2012, de exemplu", a afirmat Kelemen Hunor.

Chestionat dacă vede UDMR la guvernare după alegerile parlamentare, deputatul a spus că nu exclude această posibilitate.

"În acest moment nu sunt eu foarte îngrijorat dacă vom fi la guvernare sau nu vom fi la guvernare. Eu cred că pentru noi important este să păstrăm reprezentarea proporțională în Parlamentul României și apoi, dacă lucrurile merg într-o anumită direcție, sigur, nu exclud nici această variantă, nu pot exclude și nici un om politic nu poate exclude varianta de a intra în Executiv (...), dar în acest moment nu ăsta este scopul nostru principal, ci de a păstra reprezentarea proporțională, să avem grupuri parlamentare și în Senat, și în Camera Deputaților, după alegerile din 2016", a precizat președintele UDMR, Kelemen Hunor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz