2020-02-29 03:10

UDMR, poziție clară împotriva extremiștilor maghiari

 |  21:59
UDMR, poziție clară împotriva extremiștilor maghiari

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler a declarat că UDMR nu are nicio legătură cu gruparea extremistă „64 de comitate”.

În contextul solicitarilor formulate de partidul extremist Jobbik, care a cerut parlamentului de la Budapesta să-l audieze pe ambasadorul României în Ungaria, Victor Micula, (în urma recentelor evenimente de la Târgu Secuiesc în care este implicată organizația „64 de comitate”), președintele Organizației Județene a UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu are nicio legătură cu partidul radical maghiar. De asemenea, Winkler s-a delimitat de organizația condusă de Zoltan Szocs, cel despre care procurorii susțin că s-ar fi aflat în spatele atentatului dejucat la defilarea de 1 decembrie în Târgu Secuiesc.

„Jobbik este un partid extremist despre care nu vreau să îmi exprim nicio opinie. Ei pot cere ce doresc, este dreptul lor constituțional în Ungaria. Este dreptul meu politic de a nu-i băga în seamă”, a declarat Iuliu Winkler. În ceea ce privește organizația condusă de Zoltan Szocs, liderul UDMR s-a delimitat clar de practicile și valorile care definesc „64 de comitate”. „La Târgu Secuiesc avem de-a face cu evenimente despre care nu avem încă destule informații, despre care nu știm mare lucru. În orice caz, putem vorbi cel puțin despre lipsă de responsabilitate. Cert este că această formațiune, 64 de comitate, nu are statut juridic în România, nu are nicio legătură cu UDMR. Noi credem în valorile democrației parlamentare, ale dialogului politic și în societate, iar partenerii noștri sunt cei care cred în aceleași valori. Nu este cazul acestei organizații, 64 de comitate. Ei reprezintă alte obiective și alte valori”, a mai declarat Iuliu Winkler, citat de Stiripesurse.ro. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine