2019-10-21 13:21

UDMR pune condiții pentru continuarea colaborării parlamentare cu coaliția PSD-ALDE

 |  12:48
UDMR pune condiții pentru continuarea colaborării parlamentare cu coaliția PSD-ALDE

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că, până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă, nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD – ALDE, informeză Agerpres.

"Nu e vorba de reînnoirea protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea - n.r.), e în vigoare. Noi în fiecare sesiune facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect. Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august...", a afirmat Kelemen Hunor, la Parlament, întrebat dacă protocolul de colaborare parlamentară cu PSD - ALDE este în vigoare sau trebuie reînnoit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-26Parerea ta...

MAFIA UDMR
26 Sep 2018

Udmr ca si psd-alde este tot o organizatie mafiota care urmareste propriile interese si are agenda facuta de la Budapesta. Intre mafia psd si mafia udmr nu-i nici o deosebire.
ANONIM
26 Sep 2018

TRADARE E TOT TRADARE , DAR SA STIM SI NOI
ANONIM
26 Sep 2018

UFMR isi vede doar interesele. Politicienii nostri pentru un vot sunt in stare să uite de patrie și de popor.In Ungaria nu sunt aceleasi drepturi pentru minoritatea română. De ce? Pentru ca nu stim cum sa impunem acest lucru. BLESTEM...PACAT DE SANGELE VĂRSAT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray