2020-07-06 23:32

UDMR se revoltă: încetați cu vânătoarea maghiarilor!

 |  22:08
UDMR se revoltă: încetați cu vânătoarea maghiarilor!

UDMR, prin vocea președintelui său, Kelemen Hunor, se declară revoltată de"vânătoarea de vrajitoare îndreptată împotriva comunitatii maghiare trebuie să inceteze". 84 de participanti la un miting din Targu Mures au fost amendati de catre jandarmi, iar Jandarmeria a cerut îndepartarea unui steag "ilegal" la Cluj.

"Restrictionarea libertatilor comunitatii maghiare trebuie sa inceteze! Consideram inacceptabil si revoltator faptul ca, la Targu-Mures si la Cluj, autoritatile restrictioneaza dreptul maghiarilor de a organiza adunari publice si de a folosi simbolurile lor.

UDMR protesteaza fata de faptul ca, la Targu-Mures, Jandarmeria a amendat 84 de persoane care au participat, de Ziua Libertatii Secuiesti, la o demonstratie pasnica, fara incidente, iar la Cluj, cu ocazia marsului pasnic din 15 martie, Jandarmeria a solicitat insistent indepartarea unui drapel considerat 'ilegal', cu toate ca, in Romania, acel simbol este perfect legal", se arata in comunicat.

Liderul UDMR sustine ca, in urma "abuzurilor institutionale in serie, ivite in ultima vreme, prin care se incalca drepturile la libertatea de exprimare, comunitatea maghiara pierde tot mai mult din sentimentul de siguranta si asa diminuat".

"Cerem cu insistenta ca in orasele Transilvaniei sa inceteze, pentru totdeauna, aceste actiuni de tipul vanatorii de vrajitoare indreptate impotriva comunitatii maghiare. Este evident ca, atat la Targu-Mures, cat si la Cluj, angajatii Jandarmeriei au actionat din exces de zel impotriva oamenilor pasnici, prezenti la sarbatoarea comunitatii maghiare. Solicitam insistent ca responsabilii pentru siguranta ordinii publice sa fie preocupati de atenuarea pericolelor publice reale si nu de amendarea oamenilor pasnici, sau de indepartarea drapelului Transilvaniei ori, in alte cazuri, a steagului secuiesc", adauga Kelemen.

Pentru ambele incidente UDMR solicita o argumentare exacta din partea autoritatilor implicate si motivarea procedurilor oficiale, considerand ca sanctiunile aplicate contravin principiilor statului de drept.

"Maghiarii din Romania nu isi doresc sa fie intimidati in mod constant pe pamantul lor natal", conchide Kelemen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-18Parerea ta...

ȘBILȚUIȚI TRĂDĂTORII!
19 Mar 2016

HUNGURII, CELE MAI ABJECTE SECĂTURI PARAZITE ALE ROMĂNIMII, TRĂDĂTORI INFECȚI CARE AU DESTRUCTURAT ȚARA ȘI AU SUPUS POPORUL ROMĂN, CU PRECĂDERE, LA GENOCID PRIN ÎNFOMETARE ȘI MIZERIE GENERALĂ, TREBUIE ȘBILȚUIȚI ÎNCEPÎND CU MARII CRIMINALI: VEREȘTOY, HUNOR, TOKEȘ, ANDRAȘ, BORBELY...ETC...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz