2020-02-28 15:01

UDMR n-ar vrea nici o remaniere guvernamentală. Marko ţine strâns de scaunele de la Palatul Victoria

 |  19:34
UDMR n-ar vrea nici o remaniere guvernamentală. Marko ţine strâns de scaunele de la Palatul Victoria

Liderul deputaţilor UDMR din Camera Deputaţilor,Olosz Gergely, a declarat ieri că Uniunea nu va sprijini moţiunea de cenzură pecare intenţionează să o depună opoziţia. Marko Bela merge mai departe şi spunecă “nu s-ar prăbuşi lumea dacă în acestmoment am merge mai departe cu aceeaşi echipă guvernamentală”.

Grupurile parlamentare ale UDMR s-au reunitieri, la Arcuş, în judeţul Covasna, pentru a analiza situaţia politică şipentru a stabili priorităţile legislative pentru perioada următoare. OloszGergely, liderul deputaţilor UDMR, a declarat ieri, înaintea şedinţeigrupurilor parlamentare ale UDMR de la Arcuş, că, atâta timp cât Uniunea estela guvernare împreună cu partenerii de coaliţie, formaţiunea nu va sprijini omoţiune de cenzură. “Bineînţeles că, până când suntem la guvernare, împreună cupartenerii noştri de coaliţie, nu poate fi vorba de aşa ceva. Am auzit şi noică opoziţia intenţionează să depună o moţiune de cenzură, dar sunt convins căaceastă coaliţie va rezista", a spus deputatul UDMR. Acesta a admis căasocierea UDMR la guvernare în această perioadă de criză i-a adus prejudicii deimagine în rândul electoratului, dar că într-o perioadă de criză oriceformaţiune ar fi avut de suferit. Olosz Gergely este de părere că în situaţiade faţă important este cum gestionează ei problemele, ca într-un final, ţara săfie scoasă din criză. Liderul deputaţilor Uniunii este de părere că relaţiaPDL-UDMR în Parlament a funcţionat foarte bine şi consideră că dacă vor reuşisă salveze ţara, toate măsurile adoptate de ei, ce au nemulţumit poporul român,vor fi date uitării.

MarkoBela e mulţumit

Liderii UDMR au declarat pe rând, zileletrecute, că nu se pune problema remanierii miniştrilor maghiari şi că printrepriorităţile legislative ale organizaţiei se află Legea educaţiei şi Statutulminorităţilor naţionale, blocat de câţiva ani în Parlament. Marko Bela s-adeclarat public mulţumit de activitatea guvernamentală a miniştrilor săi şi cănu se pune problema unei remanieri în rândul miniştrilor Uniunii. Mai mult,Marko Bela a arătat că nu s-ar pune, de fapt, nici problema unei remanieri în rândulminiştrilor PDL. "Nu s-ar prăbuşi lumea dacă, în acest moment, am mergemai departe cu aceeaşi echipă. Au trecut opt-nouă luni de când guvernămîmpreună, deci, într-adevăr, în această toamnă se impune un bilanţ foarteserios şi, dacă e nevoie, şi schimbări, dar în optica mea nu se prăbuşeştelumea dacă nu vom veni cu o schimbare", a declarat vicepremierul Marko.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine