2019-10-18 21:49

Udrea, ANUNȚ de ultimă oră din Costa Rica: ”Sunt REFUGIAT politic”

 |  18:23
Udrea, ANUNȚ de ultimă oră din Costa Rica: ”Sunt REFUGIAT politic”

Elena Udrea a declarat la Realitatea TV că în acest moment este refugiat politic cu drepturi depline în Costa Rica. Fostul ministru a spus că trăiește ”din ce trăia și în România”, fără să explice care sunt resursele financiare, dar precizând că cheltuielile nu sunt mari.

Acest statut, a admis Udrea, este provizoriu, valabil un an de zile. ”La sfârșitul acestui an, dacă situația care a generat acest statut nu se schimbă, atunci voi primi statutul definitiv de refugiat politic”, a explicat fostul ministru.

Elena Udrea a explicat și de ce a ales Costa Rica pentru a se refugia. ”Am gândit o tara care sa aiba un respect deosebit pentru drepturile si libertățile fundamentale ale omului. Și pentru că am verificat, si dintre toate tarile care asigură protecție celor care se considera persecutati, Costa Rica are sistemul legislativ cel mai bine construit pentru a oferi celor care demonstrează că au drepturile încălcate, protectia de care au nevoie”, a spus fostul ministru.

Cum a obținut Elena Udrea statutul de refugiat? 

”Am solicitat statutul de refugiat, justificând cererea pe două paliere. Primul a fost palierul general, cu toate abuzurile care se petrec în România în ultimii ani, abuzuri demonstrate în mod public în atâtea cazuri diferite de cazul meu, dar și menționate în documente și rapoarte oficiale. Am citat documente ale Departamentului de Stat al SUA, din Parlamentul European. Am arătat apoi cazul meu particular, războiul pe care îl duc cu foști șefi ai SRI și șefi din Justiția din România, procesele care mi s-au înscenat ca urmare a unor denunțuri pe care le-am făcut și ca urmare a acestei lupte personale pe care o am cu cei care au creat un sistem de abuzuri în România. Faptul că mi se încalcă dreptul la un proces echitabil”, a spus Udrea.

”Am demonstrat că drepturile mele în, România sunt încălcate, că sunt ținta unui plan de eliminare din viața publică și viața politică”, a spus ea. ”Probele au fost suficient de puternice încât comisia care m-a audiat să îmi ofere acest statut”, a mai spus Udrea.

Din ce trăiește Elena Udrea în Costa Rica nu este foarte clar. Aceasta asigură că nu cheltuie mult însă. ”Trăiesc din ce trăiam și în România. La acest moment, fiind singură aici, cheltuielile nu sunt foarte mari”, a spus Udrea, care a admis că viața e ceva mai scumpă decât în România.

Avocatul Veronel Rădulescu a explicat că a primit vineri dimineaţa mai multe documente de la Elena Udrea, care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-13Parerea ta...

MDA...
13 Apr 2018

Câți nu sunt/or mai fi ca ea?! PROBLEMA e că sunt lăsați să fugă, ceea ce arată o COMPLICITATE lesne de văzut și de pe Lună, cu otoritățile care DORM în papuci sau pe buci...fiindcă, sunt/au fost fie mână-n mână, fie sunt șantajați/șantajabili. E DIN CE ÎN CE MAI CLAR...PRECUM CRISTALUL CĂ SE APĂRĂ EI, ÎNTRE EI....o mână spală una pe alta, și amândouă FAȚA, CURUL ȘI VENITUL!
LEVST.
13 Apr 2018

Din punct de vedere strict personal, udrea a reusit, cel putin pana la acest moment, si deci, felicitari, asa cum ii spuneam si lui mazare...Problema este ca nici eu nu cred ca este -nici pe departe-innocenta, cea ce -pe termen lung- ii agraveaza situatia, evident, daca asa-zisa justitie romana nu avorteaza din nou, si o lasa balta cu acest caz...Iar faptul ca in CR, traieste "din ce traia si in Ro", este clar, adica din bani, bani pentru care nu a muncit niciodata, bani furati...daca Justitia romana vrea sa arate ca este o adevarata justitie si nu hartie de sters la koor, trebuie sa porneasca toate actiunile posibil legale, pentru a o adduce in tara, atat pe ea cat si pe ceilalti mari fugiti...Daca taraganeaza lucrurile, devine complice, asa cum este de sute de ori, in diverse alte cazuri, inclusiv de omucideri...
FĂ ALENNA....
13 Apr 2018

DU-TE LA BALAMUC CU MESAJELE TALE!
LEVST.
13 Apr 2018

Mai mult, si ea si ceilalti pot fi adusi in tara(si judecati correct-trebuie insistat) chiar si prin mijloace ilegale, avand in vedere ca aceste personaje sunt in afara legii, chiar si prin fuga din tara...In cazul lenutei se poate gasi o sosie aproximativa, care se duce turist in CR(impreuna cu un grup de commando bine pregatit in manevre diplomatice) , acolo se machiaza precum lenuta, ceilalti o rapesc(pe lenuta) si o muta intr-o tara vecina(si apoi restul) si joaca cateva ore roul ei cel mai usor(plimbari cu catelul, etc.) apoi se demacheaza si -subit si subtil(ca si personajul initial) , paraseste CR... S-au mai executat asemenea planuri, merg f. bine daca sunt facute de profesionisti...
ANONIM
13 Apr 2018

LISTA INFRACTORILOR FUGARI PENALI DIN RO CU GULERE ALBE CARE AU COMIS INFRACTIUNI DE CRIMA ORGANIZTA, DE MARE CORUPTIE SI CU FUNCTII POLITICE, ADMINISTRATIVE ORI JUDICIARE ARATA CA RO ESTE PESTE NIVELUL DE CRIMINALITATE A ORICAREI CIVILIZATII RETROGRADE DE PE GLOB.
UN AMARAT
13 Apr 2018

FELICITARI PT. JUSTITIA DIN ROMANIA. DACA FUARA O GAINA ERA IN PUSCARIE. DACA A FURAT FARA NUMAR PRIMESTE AZIL POLITIC...MULTUMIM LUI BASESCU PENTRU ASTFEL DE JUSTITIE...MAINE VA PLECA SI EL IN COSTA RICA SI NIMENI NU VA ZICE NIMICA...STIM LECTIA...FURA SI TOTI TAC DIN GURA DACA AI JUSTITA DE PARTEA TA....Vaide astfel de astfel de justitie...Pentru asta am votat....democratie pe hartie
ANONIM
13 Apr 2018

Dameza arabeasco-basista pleca din pricina ca o jumuleau asti ce de aceea ii faceau dosare pe cauze minore, nu pe alea reale si consistente, ca atunci banii intrau direct la buget, ea se facea cu ani seriosi la mititica si nu asta se urmareste, ci sa repartizeze celor ce nu avura privilegiul duduii sa fie direct la cascaval... Asa ca dp ce dadu, si i se promise, apoi iar i se facu alta speta desi cand ii satura de banet capata promisiunea ca e ok, iar ea satula se duse unde nu o pot jumuli asti cu creatia de dosare ce-s cu completele fie impreuna, fie pe cont propriu... Cert e ca stiind ca urmeaza iar sa i se ceara bani, ea suferea cumplit cand era obligata sa le dea si alora, cred ca erau copii ei, asa ca stiind ca mai urmeaza inca o redistribuire a banilor ei, asta le-a tras-o: a plecat sa nu mai poata asti s-o oblige sa le dea si s-o tot poarte prin tribunale...Codruta, nu e frumos sa i-o faci asa urat ca ea te-a pus acolo
LEVST.
13 Apr 2018

MAE nu stie nimic despre vreo cerere de azil politic in Costa Rica a Elenei Udrea Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico, care asigura reprezentarea diplomatica in Costa Rica, nu a fost notificata de catre autoritatile din Costa Rica..."____------____pana la urma se poate ca lenuta sa traiasca in iluzii desarte, pentru ca se pare ca nici prin Costa Rica nu mai cresc arbori de paine si nici nu mai alearga caini cu covrigi in coada, adica ea o fi depus o cerere, asta nu inseamna ca a si fost aprobata, insa ea joaca tare, fiind sigura ca se va aproba... Ramane de vazut, indiferent de situatie, ea a fost deja condamnata la 6 ani si NU pentru delict de opinie, etc., ci pentru delapidare,etc., cea ce -practic- nici Conventia de la Geneva nu poate acoperi si garanta aprobarea respectivei cereri( de azil politic), autoritatile din Romania( NU toader-milogul , ci Lazarus si Kovesi) trebuie sa activeze -urgent- toate instrumentelee posibile, pentru a-i aduce la judecata, pe acesti bandditi...
ANONIM
14 Apr 2018

Trebuie adusa inapoi caci are de facut un stagiu inevitabil: la mititica. O, stiu ca se va simti f. ok intre "doamne" sper minim 8 ani, o sa o vedem grasa, pufoasa, umflata, hahalerita, or sa ii curga tzatzele catre ombilicul proeminent, sters pistruiata, cu cretisori in plete si cand iese sunt demodate vouitoanele si umbla numai cu cele depasite sa moara de ciuda ca nu mai intra pe ea rochiile de firma, ca ramane numai cu colierul, unicul, mereu purtat ca deja ne plictisisem sa il mai vedem scos la inaintare, tot acela. Zgarcit si C ocos, macar inca unul sa ii fi luat...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray