2019-07-19 19:32

Udrea: Ordonanţa de REVIZIUIRE anunţată de Tudorel Toader nu mă afectează

 |  14:57
Udrea: Ordonanţa de REVIZIUIRE anunţată de Tudorel Toader nu mă afectează

Elena Udrea a declarat joi că o eventuală OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale nu o va afecta, ea având şi în prezent cale de revizuire în baza unui document prezentat de Traian Băsescu.

„Pe mine nu mă afectează ordonanţa. Cu sau fără ea, cu modificările la codul de procedură penală sau nu, în cazul meu există şi acum text de lege care îmi permite să formulez revizuire, în baza acelui document secret prezentat de fostul Preşedinte unor instituţii - Comisia SRI din Parlament, CSM, dar pe care, din păcate, instanţa de judecată nu a dorit să îl vadă şi s-a pronunţat înainte de a fi desecretizat. Nici până acum SRI nu a răspuns Comisiei SRI la întrebările pe care aceasta i le-a formulat, anume dacă acel document pe care a scris cu cerneală verde domnul Coldea este adevărat, astfel încât să fie desecretizat şi trimis instanţei ICCJ pentru a fi probă în dosarul meu”, a declarat Elena Udrea pentru Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seară că îi va propune premierul Viorica Dăncilă adoptarea de către Guvern a unui ordonanţe de urgenţă prin care să fie schimbate condiţiile de revizuire a sentinţelor definitive astfel încât cei care au fost condamnaţi pe baza protocoalelor încheiate de parchete cu serviciile secrete să poată ajunge din nou în fața unui judecător.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-02Parerea ta...

ANONIM
02 Aug 2018

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, semnalează, după ce Tudorel Toader a anunțat că dorește o OUG prin care să poată fi revizuite condamnările date în baza „protocoalelor”, că o decizie a Curții Constituționale din 2017 interzice legiuitorului „să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora”. Acesta a citat pe contul său de Facebook decizia CCR nr. 377/2017, care arată: "Prin urmare, criteriul ce trebuie luat în seamă și care ține de esența art. 15 alin. (2) din Constituție raportat la aplicarea în timp a reglementărilor referitoare la căile de atac este data pronunțării hotărârii judecătorești. Astfel, în temeiul textului constituțional antereferit, legiuitorul poate supune hotărârea judecătorească unor căi de atac stabilite ca atare prin lege până la momentul pronunțării hotărârii judecătorești (...). În schimb, legiuitorului îi este interzis să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora. Aceeași regulă se aplică atât căilor ordinare, cât și extraordinare de atac, ambele categorii de căi de atac urmând să își păstreze aceeași configurație juridică de la data stabilită drept reper de către legiuitor. Prin urmare, eliminarea unui motiv de revizuire sau adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunțarea hotărârii nu poate produce niciun efect, prin prisma aplicării legii în timp, cu privire la hotărârea judecătorească deja pronunțată."
MATA HARI DE PLESCOI
03 Aug 2018

BA CURVA ; CIND LINGEAI CLANTELE LA COLDEA , BICA SI VILELE SRI , ARANJAI PONTURI SI CIRIPEAI NOAPTEA LA COTROCENI ??????????? PE LA ISARESCU , TARICEANU , VIDEANU SI CEILANTI DIN MINISTERE SI GUVERNE ? CINE DRACU ERA CIOCIOLINA , CU GIGOLO GHITA , DE MINA ?? CUM AI FACUT ATITA AVERE , PESTE NOAPE CU COCOS , FIFTI - FIFTI ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray