2020-07-07 02:48

Udrea dă lunar pe taxielicopter vreo 10 salarii de ministru

 |  19:32

ElenaUdrea s-a ataşat de taxielicopter. Atât de tare încât scoate lunar din propriulbuzunar zeci de mii de lei pentru a se deplasa prin ţară.

Separe că problemele financiare ale Elenei Udrea s-au terminat şi nu se maifrământă noaptea pe pernă că nu are cu ce-şi plăti ratele la bancă. Mai mult,îşi permite chiar să-şi plătească singură deplasările prin ţară cuelicopeterul. Asta ne lasă ministrul turismului să înţelegem dintr-o postarenouă pe blogul ei personal, acolo unde practic răspundea întrebării pe care“Puterea” i-o adresa în mod oficial în urmă cu câteva zile: Cine îi plăteşte deplasărileprin ţară cu elicopterul? Singura informaţie pe care am primit-o atunci de laMinisterul Turismului a fost că zborurile nu sunt plătite din bani publici. Ieriînsă le-a răspuns “clevetitorilor” (aşa s-a exprimat ea pe blog), care în locsă o aprecieze că face o muncă de teren obositoare şi nu stă la Bucureşti săbea cafea, preferă să arunce “degrabă” “fumigene de presă”. Udrea ne-a spus peblog că îşi finanţează singură plimbările cu elicopeterul. Potrivitinformaţiilor publicate deja de ziarul nostru, un zbor costă în jur de 1.400 deeuro pe oră. Acum trei luni însă, Elena Udrea spunea într-un interviu că areprobleme financiare, că afacerile nu mai merg aşa bine din cauza crizei şi cănu mai doarme din cauza ratelor la bancă. Ea mai spunea că până la sfârşitul acestuian trebuie să achite integral creditul de 3 milioane de euro contractat în 2007pentru achiziţionarea unui teren.

Programîncărcat

Ministrulturismului arată în postarea sa pe blog că, în medie, trei zile pe săptămânăeste plecată în ţară pentru semnarea unor contracte din Programul OperaţionalRegional cu administraţiile locale. “Sunt cazuri în care merg în localităţi dincolţuri opuse ale ţării într-o singură zi. Alba Iulia şi Suceava, într-o zi,Constanţa şi Râmnicu Vâlcea, în altă zi. Ministerul pe care-l conduc areinvestiţii şi contracte în derulare aproape în fiecare localitate din aceastăţară. Spre deosebire de alte ministere, nu dispune însă de un elicopter care săasigure transportul dintr-o parte în alta”, a mai scris Udrea. Ea a adăugat căpe şosele României “deplasarea se face foarte greoi în astfel de momente” deaceea, pe lângă maşină şi avion de linie, uneori mai foloseşte şi elicopterul. “Pecare mi-l plătesc chiar eu, pentru a satisface curiozitatea unora din presă. Dealtfel, nici maşina pe care o folosesc nu este de la minister. Şi asta pentru anu lăsa loc de speculaţii inutile”, ne lămureşte mai departe Elena Udrea. Ea searată în continuare nemulţumită că se “găsesc mereu clevetitori”, care, în locsă se vorbească despre contractele pe care le semnează şi de utilitatea lorpentru comunitate, “cum o să îmbunătăţească infrastructura dintr-o localitatesau alta”, aceştia vorbesc despre faptul că ea merge cu elicopterul la faţalocului. “Sigur, aş putea să stau la birou, la Bucureşti, să beau cafea şi săcitesc rapoarte despre ce se întâmplă cu activitatea ministerului. Mi-ar fiinfinit mai uşor. Prefer să fiu la faţa locului, să vorbesc cu oamenii, să vădcum merg lucrurile şi să încerc să ajut”, încheie ea.

Chitanţier ipotetic pentru taxielicopter

Udrea recunoaşte pe blog că se descurcă greu pe drumuriledin România. Tocmai de aceea, spune ea, pe distanţele mai lungi foloseşteelicopterul uneori. Dacă am presupune că ministra s-a dus cu elicopterul îndeplasările mai lungi pe care le-a avut în această lună, ar reieşi că ea aplătit aproape 41.000 de lei. De 10 ori mai mult decât salariul ei lunar.

Ministrul Turismuluia avut luna aceasta 9 deplasări în afara Bucureştiului, în interes de serviciu.Conform paginii de internet a instituţiei conduse de Udrea, ea a avuturmătoarele destinaţii: pe 6 septembrie la Topoloveni (judeţul Argeş), pe 8septembrie la Târgovişte, pe 9 la Brăila; în 15 septembrie Elena Udrea se aflaîn Alba Iulia, în 16 era prezentă în Iaşi, iar pe 17 septembrie era pe litoralşi în Delta Dunării; în 23 septembrie traversa Prutul până în RepublicaMoldova, iar în 25 septembrie culegea via la Pietroasele (Buzău).

Ministrarecunoaşte pe blogul personal că unele dintre aceste călătorii au fost făcutecu elicopterul, iar plata lor a suportat-o ea însăşi, din buzunarul propriu. Ooră de zbor cu aparatul YR-ECI costă aproximativ 1.400 de euro, cu toate taxele,fapt constatabil foarte uşor accesând pagina web a firmei care deţine acestelicopter. Conform datelor solicitate de noi companiei Direct Aero Services, unzbor până la Arad durează 2 ore şi 10 minute, unul până în Republica Moldova ooră şi 40 de minute, până la Iaşi – o oră, iar până la Alba Iulia – 2 ore. Peblogul personal, Elena Udrea recunoaşte că se deplasează greu pe drumurile dinRomânia şi din acest motiv foloseşte uneori elicopterul. Presupunând că ElenaUdrea s-ar fi deplasat cu elicopterul pe aceste distanţe mai lungi (Arad,Republica Moldova, Iaşi, Alba Iulia), reiese că ea ar fi zburat 6 ore şi 50 deminute. Înmulţind durata totală de zbor cu preţul unei ore rezultă că ea ar fiplătit circa 9.800 de euro, adică aproape 41.000 de lei. Cam de zece ori maimult decât salariul de ministru al Elenei Udrea, de 4.100 de lei.

Sursa foto: jurnalul.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

DUTU
29 Sep 2010

he he ..stati pe fir sa vedeti ce mici afaceri imobiliare vor apaare in contul lui Nuti
VLAD.ADRIAN
10 Oct 2010

Corect, mi se pare si normal sa se intample asa deoarece este totusi un ministru. Respect.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz