2020-04-07 17:19

Udrea, dată afară de Preda

 |  18:20
Udrea, dată afară de Preda

Drumurile luiCristian Preda şi ale Elenei Udrea s-au despărţit în blogosferă,europarlamentarul luând decizia de a o scoate pe colega sa de partid din listablogurilor favorite. Pe pagina personală de internet a europarlamentarului aumai rămas dintre politicieni doar „prietenii” Sever Voinescu şi Traian RaduUngureanu.

Cristian Preda a spuspentru “Puterea” că a vrut să-şi schimbe faţa blogului şi, de aceea, a renunţatla politicieni pe pagina personală de internet. Au rămas doar ziariştii şibloggeri. “I-am lăsat pe Traian Radu Ungureanu şi pe Sever Voinescu pentru căsuntem prieteni de demult”, a spus Preda. Despre Elena Udrea a afirmat că nu o poateinclude în categoria bloggerilor şi de aceea a scos-o din listă nu pentru că aravea ceva împotriva ei sau a blogului ei. “Elena Udrea e singura din Guverncare are curajul să discute despre criticile venite dinspre partid, aşa cum ammai spus”, a precizat Preda. El a adăugat că sunt mai mulţi reprezentanţi aiPDL care îl consideră doar bloger, dar Udrea nu se numără printre ei. Potrivitarhivelor Google, pe 28 iunie blogul Elenei Udrea încă mai figura înblogroll-ul lui Preda. Un alt blog exclus din lista lui Preda este şi cel alfostului ministrul al Culturii Toader Paleologu, dar şi cel al grupului de laSenat al PDL.

Blogosfera a creat polemiciPostărilepe blog, adeseori tăioase la adresa PDL şi a Guvernului Boc, i-au adus în maimulte rânduri lui Preda acuzaţii din partea colegilor lui de partid. Mulţi i-au reproşat că nu are curaj să discuteîn cadrul partidului nemulţumirile pe care le are preferând să le scrie peblog. Nici el nu a scăpat prea multe ocazii de a critica aici de câte ori a avutocazia diverse hotărâri de partid şi de Guvern, dar şi lipsa de comunicare cupresa a democrat-liberalilor. Europarlamentarul a remarcat de exemplu cădesemnarea lui Honorius Prigoană drept candidat pentru Colegiul 1 al Capitaleila Camera Deputaţilor reprezintă “o tendinţă de oligarhizare a PDL”. Dreptrăspuns, vicepreşedintele democrat-liberal Ioan Oltean i-a spus că modernizareapartidului nu poate fi făcută pe bloguri. Preda a criticat de asemenea deciziaGuvernului de a reduce salariile bugetarilor cu 25%. Şi Elena Udrea l-a avut în blogroll peCristian Preda atunci când şi-a deschis blogul, dar acum linkurile sale ducdoar către Traian Băsescu, Ministerul Dezvoltării şi Turismului şi PDL. Faptulcă blogul lui Preda era în lista Elenei Udrea a surprins, cu atât mai mult cucât europarlamentarul tocmai spusese că nu este adeptul unui tip de carierăprecum cel îmbrăţişat de fosta “blondă de la Cotroceni” “care apare în ziarelede senzaţie, frecventează cercurile mondene, iar apoi vrea să facă politică”.De atunci însă cei doi colegi de partid au revenit la sentimente mai bune.Cristi Preda a lăudat-o pe Udrea că a fost singurul membru al Guvernului care arăspuns, la întâlnirea cu Băsescu de la Snagov, la criticile venite din parteapartidului. Şi Elena Udrea l-a nominalizat pe Preda printre cei care ar trebuipromovaţi la vârf, “capabili să mobilizeze o platformă de coeziune a societăţiicivile, în jurul unor principii de reformă şi modernizare a statului”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-30Parerea ta...

MILICA
14 Iul 2010

Pacat de titlu ca in fond articolul ne arata inca odata ca doamna Udrea este o doamna si acest lucru il spune si Oprea prin afirmatiile lui.
VLAD.ADRIAN
15 Iul 2010

Doamna Udrea este un ministru competent care chiar isi face treaba asa cum trebuie. Respect!
CD
19 Iul 2010

Cine-i Oprea, milica draga??? Un pic de atentie, va rog, dragi postaci, macar numele scrieti-le aproximativ corect... In rest, vax albina. Politica facuta pe bloguri, 2-nd life si toate cele. Parca suntem cu totii copii tampiti...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine