2019-10-23 14:09

ULTIMA ORĂ: Iohannis a respins-o a doua oară pe Adina Florea pentru şefia DNA

 |  12:50
ULTIMA ORĂ: Iohannis a respins-o a doua oară pe Adina Florea pentru şefia DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea procuror şef al DNA. Propunerea este respinsă pentru a doua oară, iar motivul invocat este că documentaţia nu conţine dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea.

”Constat că subzistă temeiurile de fapt şi de drept avute în vedere la respingerea propunerii iniţiale de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit Mediafax.

Motivul invocat de şeful statului este că documentaţia nu conţine dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea.

Iohannis a luat decizia ”ţinând seama de faptul că atestarea îndeplinirii condiţiilor legale pentru numirea procurorilor în funcţii de conducere se realizează în formele şi în modalităţile prevăzute de lege, inclusiv în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, şi luând act de faptul că, în continuare, documentaţia transmisă nu conţine dovada care să ateste îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii înainte de anul 1990 şi nici să nu fi colaborat cu acestea. Având în vedere că prin considerentele Deciziei nr. 358/2018, Curtea Constituţională nu recunoaşte ministrului justiţiei - în virtutea rolului central al acestuia în cadrul procedurii de numire a procurorilor în funcţiile de conducere prevăzute la art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 - posibilitatea înaintării unei propuneri cu eludarea condiţiilor obiective impuse de lege”, se mai arată în scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis adresată lui Tudorel Toader.

Tudorel Toader a propus-o iniţial pe Adina Florea pentru şefia DNA în luna noiembrie, iar pe data de 21 noiembrie preşedintele a anunţat că o respinge pentru că documentaţia nu conţinea adeverinţa CNSAS care sîă arate că nu a existat o colaborare a candidatului cu fosta Securitate.

A doua propunere a Adinei Florea făcută de Tudoreşl Toader a fost pe data de 27 decembrie 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-09Parerea ta...

NEGRO
09 Ian 2019

Garganel tot cautand prin ministerul injustitiei tot cu aceasta mediocritate se infatiseaza? Chiar merita Romania astfel de manifestari ale prostiei fara leac la toate nivelurile? Mai cauta notarule parat, ca sunt si in aceasta institutie oameni. Dar nu sunt toti de teapa dumitale. Domnule Garganel, pe zi ce trece te infatisezi tot mai vadit ca o monstruoasa eroare a naturii! Vai de Iasul pe care-l faci de rusine! Vai de Tara!
@ NEGRO
09 Ian 2019

NUMAI BOII SUNT CONSECVENTI !!!
ANONIM
09 Ian 2019

Ciripe la secu . Nu intra la drept fara acordul lor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray