2020-02-22 09:35

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis a luat decizia: Ludovic Orban, desemnat PREMIER

 |  17:01
ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis a luat decizia: Ludovic Orban, desemnat PREMIER

După consultări cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis a anunțat la Palatul Cotroceni decizia de a-l desemna pe liderul PNL, Ludovic Orban ca premier. Acesta are termen de 10 zile pentru a forma un guvern și de a se prezenta în parlament pentru votul de învestitură.

”Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul PSD și este foarte bine așa. PSD a inhibat dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc, acest lucru a fost consemnat de toate partidele de opoziție.

După consultările cu partidele politice parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o: se conturează un guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a spus direct că sunt dispuși să își asume guvernarea în această perioadă de tranziție. Guvernul va avea un mandat scurt până la alegerile parlamentare, personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție bună, dar nu acum cu Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus este o zi pierdută.

AȘadar am decis să desemnez următorul prim ministru în persoana lui Ludovic Orban, promotorul principal al moțiunii de cenzură. AȘa e democratic corect, așa se va întâmpla.

Sper ca toți actorii să înțeleagă că suntem în criză politică, cred că trebuie instalat urgent noul guvern pentru câteva sarcini care sunt în așteptare: alegeri prezidențiale, bugetul pe 2020, închiderea bugetului pe 2019. AȘtept de la Orban să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes. Situația nu va simplă deloc, opoziția e atât cât mai văzut-o, va fi destul de greu de negociat proiecte importante” a anunțat președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Viitorul executiv, așa cum este el discutat în interiorul PNL, va avea maximum 16 ministere, față de 24 câte are Guvernul Dăncilă, iar o parte dintre miniștri vor fi specialiști afiliați partidului. 

Pentru structura noului guvern, PNL ia în calcul comasarea mai multor ministere. Ministerul Afacerilor Externe se comasează cu Ministerul Afacerilor Europene și, posibil, cu cel al Românilor de pretutindeni. Ministerul Economiei se comasează cu Ministerul Energiei, al Mediului de afaceri și Turismul. Ministerul Mediului se comasează cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Ministerul Educației se comasează cu Ministerul Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-15Parerea ta...

HEHEHE....DE RâS șI PANARAM
15 Oct 2019

Sică Mandolină, un bețivan notoriu, mincinos, duplicitar....CURVĂ POLITICĂ BĂTRÂNĂ! SYCTIRRRR!!!!
LEGAT LA OCHII JUSTIțIEI
15 Oct 2019

Important este curățenia si deparazitarea instituțiilor. Bugetul si alte cele vor fi votate de către toate partidele
ANONIM
15 Oct 2019

Numai anumite animale sunt încăpățînate si cu fixuri....restul se subînțelege...doua slugi ce executa ordinele serviciilor SICTIR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine