2020-06-02 09:11

ULTIMA ORĂ: Premierul Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru toți bugetarii

 |  22:02
ULTIMA ORĂ: Premierul Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru toți bugetarii

Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri seara despre ordonanța de urgență care-i vizează pe bugetari și a declarat că unii bugetari ar putea lucra 15 zile, prin rotație, iar apoi să stea acasă pe bani mai puțini.

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajații instituțiilor de stat care nu sunt implicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus și efectelor sale vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună. Ei ar urma să revină la muncă după două săptămâni pentru a-i înlocui pe ceilalți care au asigurat funcționarea respectivelor instituții.

”Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu în care împărțim angajații în două: unii vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea, iar restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți care au stat în șomaj tehnic”, a explicat Ludovic Orban la B1TV.

Premierul a arătat că bugetarii trimiși în șomaj tehnic pentru două săptămâni vor primi 75% din salariul brut de încadrare.

Orban a precizat că vor fi exceptate anumite categorii și a menționat angajații din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Sănătate și asistență socială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

ABRAMBURICA
09 Apr 2020

Reducerea la 300 parlamentari , cum sa votat . Ati marit numarul salariatilor . Sa nu poata avea pensie si servici la stat . Salariati sa nu detina mai multe functi consecutiv
NICU
09 Apr 2020

Cati parlamentari sunt si profesori sau cercetatori sau doctoranzi..cati politisti s-au pensionat si sunt angajati prin ministere?.isi maresc de trei patru ori castigul lunar,au fost facute legi tampite doar pentru a permite "sfintilor" alesi sa se pricopseseasca !De aia sistemul dictatorial comunist opune rezistenta ,conducatorii cand vorbesc creeaza impresia ca le pasa dar imediat,dupa comportament realizam ca nu le pasa de platitorii de taxe.
J.M.
10 Apr 2020

Sunt de ajuns 200 de parlamentari. Puțini și buni.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine