2020-08-10 19:44

Președintele Iohannis anunță propunerea pentru un nou PREMIER: Florin Cîțu

 |  20:00
Președintele Iohannis anunță propunerea pentru un nou PREMIER: Florin Cîțu

După demisia premierului desemnat, Ludovic Orban, președintele a fost nevoit să anunțe o nouă propunere pentru șefia Guvernului. Astfel, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Câțu ca premier.

”Am incheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns la consultări. PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate, un buget în timp record, s-a apucat de lucruri importante, legislația privind alegerea primarilor. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus reformele, a reușit să adune o majoritate pentru moțiune. AM dorit să deblochez repede situația, consultări, am desemnat un prim ministru, PSD a tergiversat procedurile în Parlament, au trecut cele 15 zile pentru vot și atunci am intrat în riscul unui blocaj.

Premierul Orban și-a depus mandat și azi am avut consultări, noi nu ne dorim să blocăm România.

După consultări, am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile. Astăzi am decis să desemnez pentru poziția de prim ministru pe dl Florin Câțu care se va prezenta într-un timp scurt în fața Parlamentului” a declarat președintele Iohannis la Palatul Cotroceni.

Propunerea vine în contextul în care premierul desemnat, Ludovic Orban și-a dat demisia, iar președintele Klaus Iohannis a organizat, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu toate partidele parlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-26

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

CONSULTĂRI la Cotroceni. Ce propuneri i-au făcut partidele președintelui

DECIZII în ședința CSAT. Apelul președintelui: ”Nu există motive de panică”

Cine este Florin Cîțu, PREMIERUL desemnat de Klaus Iohannis
Parerea ta...

ANONYMOUS
27 Feb 2020

Pleaca ai nostrii vin ai nostrii,noi ramanem tot ca prostii ! Vorba cantecului,care se potriveste ca o manusa si in realitate !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz