2020-08-06 04:55

Ultima oră! Rovana Plumb, respinsă definitiv de Comisia JURI. Datoria a fost plătită degeaba

 |  11:19
Ultima oră! Rovana Plumb, respinsă definitiv de Comisia JURI. Datoria a fost plătită degeaba

Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din Parlamentul European în care declară că şi-a achitat împrumutul de 800.000 de lei, din cauza căruia i-a fost blocată numirea în funcția de comisar european, scrie Digi24.ro. Rovana Plumb susţine că i-a oferit creditorului două apartamente. Cu toate acestea, candidatura ei a fost respinsă definitiv de Comisia JURI a Parlamentului European, la fel ca şi candidatura reprezentantului Ungariei, Laszlo Trocsanyi.

UPDATE Rovana Plumb a fost respinsă definitiv de Comisia JURI, alături de comisarul propus de Ungaria, Laszlo Trocsanyi.

"DECIZIA FINALĂ a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb și candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru și 7 voturi împotrivă.

JURI va trimite o scrisoare președintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene.

Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc.

România trebuie să facă o nouă nominalizare.

Avem nevoie de un comisar al Româmiei, nu de un comisar al PSD și al Vioricăi Dăncilă", a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

_______

UPDATE Comisia Juridică a Parlamentului European a anulat şedinţa în care trebuia să decidă în privinţa nominalizării Rovanei Plumb pentru postul de comisar european.

"Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a votat acum că se respinge ordinea de zi a ședinței privind conflictul de interese al Rovanei Plumb cu opt voturi pentru, nouă împotrivă și două abțineri. Ședința JURI nu mai are loc", a anunţat europarlamentarul român Siegfried Mureşan pe Facebook.

_______

În scrisoarea adresată preşedintei Comisiei JURI din Parlamentul European, Rovana Plumb arată că până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată, toate datoriile cu privire la conflictul său de interese vor fi șterse.

Rovana Plumb a spus că a oferit creditorului două apartamente pe care le deține şi că acesta a acceptat acest tip de rambursare, datoria urmând să fie şterse.

„Având în vedere acest lucru, și pentru a debloca această situație, am făcut pași pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluție adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care sunt deja în declarația financiară și aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecință, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluțiile menționare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea consultată de Digi24.ro.

______


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Sep 2019

nu ne intereseaza baiguielile magraoancei de Bulgaria....BA Baieti...nu v-ati saturat de ciorile scoase din joben de KGB-istul iLICI incepand cu fSN-PSD tot umple Romania de ciori KGB-iste..SIKTIR plecati dracului la comunisti zburati cu aripile din nastere KRA KRAAAA
ADEVĂR -CALE LUNGA !
30 Sep 2019

Președintele Klaus Iohannis a convocat-o pe premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, pentru miercuri la ora 12:00, pentru consultări pe tema numirii comisarului european din partea României, după respingerea, săptămâna trecută, a Rovanei Plumb de către comisia juridică a Parlamentului European.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz