2020-08-12 00:52

ULTIMA ORĂ: Tăriceanu îi CERE lui Iohannis să respingă miniștrii propuși de Dăncilă

 |  20:18
ULTIMA ORĂ: Tăriceanu îi CERE lui Iohannis să respingă miniștrii propuși de Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită să nu accepte propunerile de miniştri formulate de Viorica Dăncilă, ci să ţină cont de articolul din Constituţie care prevede că este nevoie de un vot în Parlament în cazul schimbării structurii politice a Executivului.

„Am văzut în spațiul public anunțul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

Pe această cale doresc să vă fac următoarele precizări:

În şedinta Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârşitoare (83 voturi pentru şi 2 abțineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covârşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luați în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constituție”, a scris Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-11

In legatura cu acest articol...

Ludovic Orban a RĂBUFNIT: ”E o guvernare cu de-a SILA. Încalcă Constituția!”

Dan Barna cere președintelui să RESPINGĂ propunerile de miniștri

Cine e Daniel Chirilă, propus MINISTRU de Interne: pensionat la 39 de ani din serviciul secret al MAI

DĂNCILĂ, mutare de ULTIMĂ ORĂ! Premierul nominalizează trei parlamentari ALDE pentru posturile vacante și îi trimite lui IOHANNIS, în total, șase noi propuneri de miniștri
Parerea ta...

LUPTA FINALA.
11 Sep 2019

Ei lucrează pe ceva cunoscut de ei ca „The political darkness“ proiect. Orice ar fi acest lucru, nu arată foarte bine pentru PSD și nici pentru cei cu dosare .
ANONYMOUS
12 Sep 2019

A inceput Calin Popescu Tariceanu sa isi arate adevarata fata daca nu mai este in coalitie cu PSD ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz