2020-03-29 02:41

Ultima zi de audieri pentru miniștrii Guvernului Cîțu

 |  09:17
Ultima zi de audieri pentru miniștrii Guvernului Cîțu

Ultimele audieri ale miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu au loc joi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

De la ora 10.00 este programată audierea ministrului propus la Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, actualul ministru interimar. De fiecare dată, Aurescu a fost avizat pozitiv de către comisiile reunite.

De la ora 11.00 este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene. La ultimele audieri, când a fost propus penteu a face parte din Guvernul Orban II, Boloş a fost avizat negativ de către parlamentari.

De la ora 12.00 va fi audiat Virgil Popescu, propus pentru Ministerul Economiei, iar de la ora 13.00 este programată audierea lui Marcel Vela, propus la Ministerul de Interne.

La ultimele audieri, Virgil Popescu a fost avizat pozitiv, în timp ce Vela a primit aviz negativ din partea comisiei.

Majoritatea miniştrilor propuşi pentru Guvernul Cîţu, audiaţi până în prezent, au fost avizaţi negativ. 

Joi este ultima zi a audierior, iar la începutul săptămânii viitoare ar trebui să fie stabilită data pentru votul de învestire a Guvernului Cîţu.

Luni, echipa de negocieri a PNL formată din Cîţu, liderii de grup, preşedintele partidului şi vicepreşedinţii a început negocierile pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine