2019-08-18 14:04

Ultimele sfaturi pentru parlamentarii care votează miercuri soarta Guvernului Boc

 |  19:34
Ultimele sfaturi pentru parlamentarii care votează miercuri soarta Guvernului Boc

Miercuri în Parlament se votează moţiunea de cenzură. Miza ei –privilegiilepe care le oferă guvernarea- i-a agitat serios pe şefii de partide. Atâtliderii Puterii, cât şi cei ai Opoziţiei şi-au luat măsuri de precauţie ca parlamentariisă nu iasă din cuvântul partidului din care fac parte.

Crin Antonescu, preşedintele PNLa anunţat deja că parlamentarii liberali care nu se vor comporta miercuri aşacum a decis conducerea vor fi sancţionaţi. Cum? Prin excludere. Nici cei de laputere nu a avut o abordare diferită. Pentru a fi siguri că nu vor aveatrădători, liderii coaliţiei de guvernare au decis ca parlamentarii lor să nuvoteze deloc. Uşor mai ponderat în declaraţii decât Antonescu, lideruldeputaţilor PDL Mircea Toader, şi-a ameninţat voalat subalternii pe linie departid că „cei care votează miercuri nu sunt pedelişti”. Doar la PSD lucrurileau stat altfel. Victor Ponta, liderul social-democrat susţine că „absolut toţi”parlamentarii PSD vor vota împotriva Guvernului Boc şi că interdicţia pe carePDL le-a impus-o parlamentarilor săi e un gest de „laşitate”.

Metoda PNL: Excluderea din partid

Crin Antonescu, preşedintele PNL aanunţat, luni, că parlamentarii liberali au obligaţia de a vota în favoareamoţiunii de cenzură, iar cei care vor absenta sau vor vota altfel, vor fiexcluşi din partid. “Decizia a fost luată de Consiliul Naţional Executiv,prezenţa la vot e obligatorie, nu există nici un fel de justificaredecâtsituaţii extrem de grave de sănătate. Votul e în favoarea moţiunii, orice altfel de vot sau absenţă se sancţionează imediat cu excluderea din PNL”, adeclarat luni Antonescu. El a amintit că, laprecedenta moţiune de cenzurătoţi liberalii au fost prezenţi, însă anul trecut “au fost nişte probleme şiatuncidoi-trei colegi au fost excluşi”.

MetodaCoaliţiei: Nu votează

PDL nu au anunţat sancţiuni împotriva celor care vor vota lamoţiunea de cenzură. Însă, Mircea Toader, liderul deputaţilor democrat-liberalia conturat deja profilul parlamentarului PDL care va ieşi din cuvântulpartidului. “Dacă votează, nu e pedelist.E o decizie politică”. PDL aanunţat deja că democrat-liberalii au decis, în şedinţa Colegiului Director, săse abţină de la votul asupra moţiunii de cenzură, arătând că şi UNPR şi UDMRvor face acelaşi lucru.

UDMR-iştii au anunţat şi ei că nu vor vota moţiunea. “Ne vomabţine de la vot. Parlamentarii UDMR vor asigura prezenţa la dezbaterea pemoţiunea de cenzură, dar nu vom vota”, a declarat pentru “Puterea” liderulsenatorilor UDMR, Andras-Levente Fekete Szabo.

Partidul generalului Oprea nu s-a hotărât încă ce va facemiercuri, dar toate indiciile duc înspre aceeaşi decizie. “Noi nu susţinemmoţiunea de cenzură, am anunţat public deja. Nu ne-am decis însă caremodalitate de a nu o susţine vom aplica însă, decizia va fi luată mâine (marţi,n.r.). Probabil că şi noi vom proceda la fel, din discuţiile pe care le-am avutcu colegii din UNPR, cam asta se prefigurează a se întâmpla şi la noi”, adeclarat pentru “Puterea” Eugen Nicolicea, liderul deputaţilor UNPR.

Metoda PSD: Încrederea încolegi

Doar la PSD nu s-au luat măsuriautoritare. Cel puţin, aparent. Victor Ponta, preşedintele partidului, aanunţat că “absolut toţi” parlamentarii social-democraţi vor fi prezenţimiercuri în plen şi vor vota împotriva Cabinetului Boc, iar PSD “facedemersuri” pentru a convinge şi alţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură:“Continuăm discuţiile cu parlamentarii care au susţinut puterea înacest moment, dar care pot, miercuri, să îşi salveze şi obrazul şi conştiinţaîn faţa celor care i-au votat şi i-au trimis în Parlament. Interdicţia pentruparlamentarii PDL de a vota la moţiunea de cenzură e un gest de laşitate şi dedispreţ faţă de oameni”, a afirmat ieri Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray