2020-02-18 02:08

Un deputat acuză conducerea Fabricii de Arme Cugir că face angajări pe bază de adeziune la PSD

 |  13:45
Un deputat acuză conducerea Fabricii de Arme Cugir că face angajări pe bază de adeziune la PSD

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, l-a interpelat recent pe ministrul Economiei, Niculae Bădălău, într-o problemă destul de delicată din industria de apărare.

„În calitate de deputat de Alba, am fost informat că actuala conducere a Fabricii de Arme din orașul Cugir, județul Alba, condiționează angajarea în cadrul fabricii de completarea unei adeziuni la Partidul Social Democrat , organizația Alba. Având în vedere gravitatea acestei acuzații la adresa unei conduceri cercetate deja de către procurori și pentru suspiciuni de infracțiuni economice, dar și pentru decesul unei muncitoare în explozia care a avut loc anul trecut, vă solicit destituirea conducerii FAC Cugir. Mai mult decât atât, raportul de control al ministerului, de la sfârșitul anului trecut, confirmă multe din aceste acuzații”, se menționează în interpelarea deputatului Florin Roman. Potrivit informațiilor noastre, deputatul de Alba solicită demisia directorului general de la FAC, Nicolae Mihăilesc, și a președinteleui Consiliului de Administrație, actualul secretar de stat din Ministerul Economiei, Ioan Radu, ambii find impuși de către organizația PSD Alba.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

ANONIM
27 Feb 2019

Ciuma rosie este infiltrata in "" fabrici si uzine'' si solicita cotizatie angajatilor cu carnet de partid roșu spurcat.
NELU STIUCA
28 Feb 2019

Marele politician si om de stiinta american, Dwight Waldo (1913 – 27 octombrie 2000), in teoria sa sustine ca, in exercitarea atributiilor, cei ce detin functii publice, trebuie sa aiba in vedere 12 obligatii mai importante si anume, fata de: 1- constitutie; 2 – legi; 3 – natiune si tara; 4 – democratie; 5 – normele de organizare birocratica; 6 – profesie si profesionalism; 7- familie si prieteni; 8 – sine; 9 – colectivitatile cu care vin in contact; 10 – interesul public sau bunastarea generala; 11- umanitate sau lume; 12 – Dumnezeu sau religie. Waldo afirma despre aceste obligatii ca nu pot fi ierarhizate in functie de importanta, iar numarul lor poate creste, el face insa o trecere in revista a celor mai importante reguli etice existente in viziunea sa. El trateaza aceste obligatii la nivelul datoriei individuale, al datoriei fiecaruia fata de moralitatea personala si nu fata de organizatie. In conceptia lui Dwight Waldo ETICA in exercitarea unei functii publice este o problema complexa si complicata. Acest subiect este greu de explicat si inteles avand in vedere ca in secolul nostru codurile etice (pentru unii nici nu exista asa ceva) s-au schimbat intr-un ritm intens, iar sentimentul ca moralitatea este “relativa”(nimic mai fals) a crescut. Data fiind cresterea in diversitate a organizatiilor, se face simtita nevoia de noi repere etice si morale. Cu toate acestea nu se depun de catre cei cu obligatii in domeniul juridic-legislativ eforturile necesare in directia creerii de reglementari si coduri etice adaptate noilor nevoi obiective impuse de evolutia si modernitatea societatii.Etica profesionala este caracterizata in principal de independenta, integritate si competenta profesionala. INDEPENDENTA profesiei – implica independenta de spirit (de drept) si independenta în aparenta (de fapt). Independenta de spirit – reprezinta starea de spirit care permite lucratorilor sa emita judecati fara a fi afectati de influente si
ANONIM
28 Feb 2019

INDEPENDENTA profesiei – implica independenta de spirit (de drept) si independenta în aparenta (de fapt). Independenta de spirit – reprezinta starea de spirit care permite lucratorilor sa emita judecati fara a fi afectati de influente si sa actioneze cu integritate, pentru a-si exercita cu obiectivitate competentele profesionale. Independenta in aparenta – se realizeaza prin evitarea situatiilor in care o terta persoana informata si rezonabila ar cunoaste toate informatiile relevante, inclusiv masurile de protectie aplicate in munca specifica, iar pe aceasta baza ar putea concluziona ca, integritatea, obiectivitatea sau competenta profesionala a lucratorilor sunt compromise. INTEGRITATEA – presupune ca lucratorul sa aiba demnitate, sa fie drept si onest in realizarea competentelor profesionale si in relatiile interpersonale. COMPETENTA profesionala – lucratorii din domeniul public trebuie sa aiba si sa-si mentina cunostintele si aptitudinile profesionale la un nivel necesar si corespunzator pentru a asigura membrii societatii ca primesc de la acestia servicii in conformitate cu standardele aplicate sau elevate cunoscute in domeniile in cauza.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine