2020-08-11 16:01

Un deputat PNL vrea ca zidul Palatului Parlamentului să fie dărâmat

 |  10:44
Un deputat PNL vrea ca zidul Palatului Parlamentului să fie dărâmat

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că zidul Palatului Parlamentului trebuie dărâmat, astfel încât Parcul Izvor, Parcul Parlamentului și zona Casei Academiei să devină "marea grădină de promenadă" a Bucureștiului. Liberalul a intrat în cursa internă a partidului pentru Primăria sectorului 5.

"Casa Poporului a înghițit un spațiu uriaș, parțial abandonat, neîngrijit sau acoperit de ciment. Acolo putem rezolva o mare parte din nevoia de spațiu verde a Bucureștiului. Trebuie, înainte de toate, dărâmat zidul inutil al Parlamentului. Există acolo, în jurul Palatului Parlamentului și Catedralei Mântuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin grădini similare în Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, și în aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabilă axă verde în București, pentru că Parcul Carol și Parcul Tineretului se află în apropiere. Există proiecte în acest sens ale unor ONG-uri extrem de active și competente, pe care le vom promova", a precizat Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL a mai afirmat că le va cere tuturor candidaților la Primăria Capitalei să-și asume acest proiect.

"În cursul săptămânii viitoare, vom avea o primă dezbatere pe acest subiect cu arhitecții, specialiștii în mediu și cu cei pasionați de București. Principiile pe care le vom stabili vor fi înaintate candidaților pentru Primăria Capitalei. Pentru mine, ca viitor primar al sectorului 5, acest proiect este unul vital sub raport turistic și urbanistic. Dar, Bucureștiul în ansamblu ar avea enorm de câștigat", a afirmat deputatul PNL Ovidiu Raețchi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz